下星期第一次撘飛機有咩要注意

160 回覆
17 Like 123 Dislike
預早時間就唔怕 到時問人都問到
就算早到好多 緊張情況下都會好快過
Ching旅途愉快
thanks
帶定降落傘,有咩事都可以拎黎用
前排又有飛機意外發生
識坐一定坐走廊位
至少到早兩個鐘到機場
到達離境大堂之後搵個大mon,
搵返你班機個代號,會見到你間航空公司係邊
搵返你間航空公司,畀個passport 地勤佢會幫你check-in
地勤會畀個boarding pass你,同你講去邊個閘口登機,同幾點前要去到閘口
出境同過安檢就跟返職員指示就得唔多講
成功出境入到禁區都會有大電視機show你班機係咩閘口同咩status
之後準時上機
至於行李,有啲航空公司係降落前,機背個mon就會show 係邊個輸送帶拎行李
如果無就落機後,周圍留意下啲mon, 同樣會show係邊個輸送帶拎行李
入境後就去返嗰個輸送帶,輸送帶上面都有個mon show返你班機同啲行李到未
之後見到你個行李就拎得,記得對返行李上個tag係咪你嘅
同空姐留定10個杯麵
驚你肚餓
你真係好善良
thanks ching
準時去到就ok
第一次搭飛機是可以參觀駕駛倉的

同空姐講聲就得
機長同志, 有落唔該
帶降落傘
假膠都咁認真
咁醒唔呃你了但係記得上機記得入駕駛室同機長握手,飛機禮儀黎
有時間可以觀察下同機其他人嘅行為,例如要唔要寫定入境申報紙、落機後向邊個方向行辦入境手續etc.
記住攞副啤牌俾我
飛到一半果時記住大嗌 Allahu Akbar
online check in 囉
唔識搵閘口問人就得
到埗攞行李嗰啲跟同機啲人就得
請問你係游水去東京嗎?
有冇兄弟係東京上到車,終於上到了
https://lih.kg/3590349
有得比錢車埋你去
你到時同職員講
呢d錢唔可以慳
咪蕩失路就煩
成功降落一定要拍手
今晚係橫濱,涉谷定淺草個邊倒數
https://lih.kg/3589966

上次搭船定游水
唔一定架 有啲機有兩個站
你已經畀你樓上踢爆咗喇柒頭 明明就係得一次機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞