[Uaena] IU 討論區 (48) - 第100場個唱: The Winning首位登上上岩世界杯體育場韓國女歌手

486 回覆
10 Like 3 Dislike
same 我仲要第一日排緊果條入女廁
然後有人提我先知
Floor 本身唔預幾千人坐係度
[url]https://youtu.be/8ae8i7ZBbkc?feature=shared
[/url]

雖然我趕住走睇唔到第100場 但都好開心睇到今次演唱會 好似發咗場夢咁最後多謝大家幫個米花籃打卡同支持 見到大家咁俾面都好開心
我會記住IU帶俾我嘅幸福回憶 下次再見嗰陣就再送過俾佢 約定你哋
坐咗兩日頭排
感覺應該要搵一日坐看台
好似好feel啲
我係出門前中午12點食果個cu 三文治就算
睇完返到hotel已經凌晨30分
後面D時程好唔掂
同D罪犯咁
仲有cleaning round執雞大法 有心同努力mon真心係入到韓場
今次真喺不枉此行
由知道有encore場即刻請假book酒店
之後一條友飛過去睇足2場 每場都好有心機
同埋韓場應援個氣氛真喺好好 又有新歌聽
不過買唔到MD 期待下次
我人生第一次演唱會就係韓場100場好感動 眼都濕埋
Q: Winter有想親近的前後輩和同事嗎?
A:
我和一起當過練習生時期的Kep1er的肥彩關係很好,除了他以外幾乎沒有人認識。 想變親近的人太多了! 最想親近的人是IU前輩。 最近去看了演唱會,雖然身材矮小,但獨自引領的樣子很帥,是非常尊敬的前輩。 然後是NewJeans。 太可愛了,太厲害了!

有D好奇果D VIP房係咪冇公開賣,
見到有D人唔多似藝人/演員, 頂多係instagram level既人起到
希望可以睇到第101場演唱會
原來無delete 到

連埋隔離站一齊影左

應該係影大MON, 唔見有官方放過
是咪酒店住得遠?
住新沙站, 韓仔D地鐵計就計35分鐘到上岩,
但實際上差不多要1粒鐘, 轉線好煩
咁夜6號線駁返3號而且江南嗰邊係濕滯啲,搭到藥水先轉到車真係蚊都瞓;星期六晚散場飲+食,原本心大心細去江南定係返景福宮,諗咗下都係無謂博,景福宮算(我酒店市廳乙支路口)~
中間過場VCR嗰陣
望住啲人跑100米咁衝去廁所
第100場真係好有意義
花籃翠兒無人機煙花蛋糕 完滿咗成件事
第二日公主裙驚嘆全場
呢張飯拍真係屈機 已做wallpaper

夜6號線駁返3號而且江南嗰邊係濕滯啲,搭到藥水先轉到車真係蚊都瞓;星期六晚散場飲+食,原本心大心細去江南定係返景福宮,諗咗下都係無謂博,景福宮算(我酒店市廳乙支路口)~

巴打你都有睇? 搵我食嘢聚下嘛
BTW,今次個場最好就係住弘大嗰頭,撘6號線去合井或者行去 DMC 撘機場線好快就返到去
不過弘大夜晚都無乜嘢好食,好多餐廳都收晒....
我住孔德勁方便
17分鐘到場
我2日朝早去完拎飛返酒店放低d野
沖完涼再去食lunch
5:30再出發去會場
基本得炸雞同燒肉
係9號出口個頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞