結業潮|連鎖家品店 實惠 陸續結業 集團:租金、北上等嚴重影響零售銷情

93 回覆
63 Like 3 Dislike
任何公司安裝同埋送貨,如果一外判多數死撚緊
同意 不過有人幫你裝都係一個優點
所以識買一定係買紅蘋果
屋企書枱 飯枱 餐椅都係買佢
1x年都無爛
ikea除非買最貴. 如果唔係一定無咁長命
紅蘋果啲書櫃真係你砍到無氣都未爛
頂多係枱角爛少少
通常最多人睇就係上層訓下層書枱既碌架床
咁就抵死啦 慳埋咁嘅數
繼續加租繼續執租價Go! Go! Go!
ikea 平野係比你租樓用
用2年就買過啦

你要實木佢都有, 不過貴好多咁解
今次真係汰弱留強,連登仔唱淡主流都唔幫實惠

同我一樣
點知大咗都係賣唔起樓
Megabox果間又係服務差到

問啲企係度吹水既c9員工有無新,叫去問收銀,排完隊問,個阿姐 check都唔check話係晒果度,自己揀,成程西口西面,總之成個流程好on9
呢間野中過伏,永不再幫襯,買左件家私原本話兩星期到,點知送貨當日話未來貨,等左三個星期都未送到。
CS 無人接聽,垃圾公司
實惠只係得個名,一啲都唔實惠
IKEA基本上除非鐵架、廚櫃、某啲系列
要受力既尤其係衣櫃、電話櫃
你買幾貴都好3年通常都打柴,個通病係板會彎
你講邊塊板先

如果係背板會灣係料+裝工問題

書櫃層板我有問過

佢嘅承重係唔足夠比你放一排書
衣櫃,左右兩邊板彎
個櫃係IKEA自己裝
層板我就放好輕,未試過
又人工又要擺係到比租我都唔知傢私舖要食水幾深先做得住
第一,網站寫到垃圾到仆街,用慢到仆街問題又多既magento
第二,本身全部都係大陸傢俬大陸貨,點解唔自己taobao,你地安裝班友又咁串
第三,係時代進步,唔洗你做代理人,可以好輕易咁taobao傢電,點解要幫襯
第四,奧巴馬年代已經用互聯網解決通脹,香港已經慢左人地十年,有十年時間比你進化唔進,係到怪租金?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞