英國零售好唔掂 英國著名品牌全線結業 通街吉鋪

55 回覆
6 Like 61 Dislike
未聽過
無一個國家樣樣第一, 個個國家都有衰野, 全球經濟都唔好, 不過除左睇經濟, 生活質素, 仲有治安, 自由等等, 樣樣取其所需, 係個地方住得好就OK

香港完全冇人網購
都仲有咁多空舖
呢啲先係數據
樓主求其post段片出嚟就話英國周街吉鋪
片主仲要係住緊香港
hktvmall都開始蝕錢
有,倫敦旺過旺角,搭underground多人到上唔到車
你唔好搵d死城同香港比?

唔係話盲撐英國,但近日大量呢啲平行宇宙post
你估你開幾個post唱衰英國,就可以阻止到人移民咩
連登仔都淘寶啦
唔使搵倫敦比
三線垃圾西北窮鄉僻壤嘅曼城都成日多人到上唔到火車電車
其實佢又講得無錯, 街鋪真係無乜人行, D人行街都會係大商場, 有時都唔知D街鋪咁靜究竟點生存, 但佢又真係生存到
英國公司稅19-25%
通街吉鋪 > 英國零售好唔掂

香港利得税16.5%,
少於200萬以下評税利潤稅率為8.25%
通街吉鋪 > 香港零售好撚唔掂

腥港都周街吉鋪, 樓市跌三成, 商鋪跌一半, 腥港唔止唔掂, 而係死尻梗
柒頭,零售唔掂係講緊個產業轉型收皮,經濟好個產業唔可以收皮嘅

你個腦係咪一定係經濟股市好就所有行業一定好嗰啲戇鳩

而家人哋又唔係話英國經濟差,係講緊英國零售業收皮邊有講錯

傳統零售業全世界都開始式微轉型變網上㗎啦,呢個係趨勢,我話撚知你美國加拿大台灣英國都係事實
香港有淘寶英國都有aliexpress
街鋪多賣雜貨食品同做飲食網購影響比較少
同區最大經濟體德國都唔掂 英國點會掂
Waitrose開多100間分店
樓主點睇?
佢潛左水應該去左開第二個post
成堆留港撚有乜可以做
Announce
商家佬最鍾意畫餅呃人
未來20年後,當回人佔大多數個陣,你仲係唔係咁講?
人地每人生10個,佢地仔女16歲又每人再生10個,再拎政府資源
又16歲又生多10個
相反白人同其他人種就愈黎愈唔生
hktvmall 生意有正增長+佢新項目燒緊錢
其實bno visa 申請人數一季先5000 走左又唔會俾你講兩講番來 唔明點解五毛擺咁多資源講英國
準備鞭屍,而家工黨偏幫回教佬
遲D推出法案令伊斯蘭成為人上人,睇你到時係咪咁講

btw,移英撚值得擁有
細城市Ted Baker d 貨move左好多去John Lewis到啦。Westfield根本多人到傻,咁都叫有料爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞