有無人有留意YOUNG POSSE呢個hiphop女團

45 回覆
14 Like 4 Dislike
本身好鐘意pluggnb
上個月喺韓國行行下街聽到間鋪播on my scars
忍唔住問個店員呢首咩歌先認識佢地
KARD海外人氣還可以
但始終唔係正式既男女團,受眾都係好有限

唔知DSP有冇轉過老細,總覺得佢地咁多年啲運作,組團構思風格都好老土守舊,一係就食人地口水尾
Young Posse暫時睇係一個大突破
市場上冇乜真Hip Hop女團,而且佢地啲A&R好有諗法
GTA都玩埋
主要風格應該係beats既founder人諗 好似叫KIGGEN
不過啲mv 勁多CGI 真係覺得佢地勁dum本
完全agger 無Hiphop 女團 同埋詞都係佢地自己有份寫
竟然有舖播佢地
佢哋啲歌真係好多樣化
啱啱去剪頭髮都聽到ate that
韓國?
https://www.youtube.com/watch?v=af9m5KveGak

YOUNG POSSE (영파씨) – ATE THAT @인기가요 inkigayo 20240901

BTW遲來的yeonjung生日快樂
yeonjung生日既live好似特別好聽癡線呢條片完全focus晒喺佢到 佢呢個造型真係好靚(本身成日覺得佢有時睇落少少似KRYSTAL)
最近睇完佢條新MV
覺得幾正
追開母公司爛橋
有日演算法feed咗呢隊俾我

XXL 好好 loop
其他歌都 play 得落

但始終認唔到樣
sunhye真係好全能

https://www.youtube.com/watch?si=m8ivW4DdVelWEvZP&v=Dc6TXK2KZ-E&feature=youtu.be
呢條片好似係sunhye佢14歲參加produce48既片
好多歌都同一般既kpop song有少少分別 樣既話我個人覺得算易認 尤其係隊長sunhye 多數都係短髮 黑色頭髮既係yeonjung (有時會覺得佢似krystal) 金髮最高嗰個係doeun 佢好似係比較高人氣 笑得好好睇
個造型幾正好似本身都係喺原MV入面學GTA變裝嗰一幕既look黎
https://www.youtube.com/watch?v=IVXJXo_AZyw&ab_channel=%EC%8A%88%ED%8D%BC%EB%A7%B5%EC%8A%A4SUPERMAPS

YOUNG POSSE(영파씨) - Scars I MAPSQUARE Music
呢首rage風格既又係好特別
淨係認到隊長,因為聲同樣都特別

btw concept 似2000年 d hip hop,聽落係好爽好grooving
MV view 數咁快過左XXL
應該真係多左人聽
勁多鬼佬聽
本身beats嗰間公司個founder都係RAPPER無記錯既話
可能佢本身都聽開old school 所以先有呢啲concept
睇過條片整古佢地 話公司查封 ceo俾人拉左 笑死
呢幾日係咁Loop呢隊
覺得好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞