有無人有留意YOUNG POSSE呢個hiphop女團

45 回覆
14 Like 4 Dislike
比起其他女團 佢地既主打歌都偏向行hiphop路線風格都比較特別
其中琴日出咗一首新歌個MV用GTA做題材 風格都好歐美 成首歌偏向west coast hiphop
YOUNG POSSE (영파씨) 'ATE THAT' MV
https://www.youtube.com/watch?v=wT5UmjgSdLc&pp=ygULWU9VTkcgUE9TU0U%3D

然後之前幾個月有一首叫XXL 人氣都特別高 覺得以呢啲細團黎講一首歌有3200萬views已經算勁行既係好old school既boombop
YOUNG POSSE (영파씨) 'XXL' MV
https://www.youtube.com/watch?v=MbclRNm_ANY

再早啲出道無幾耐嗰陣仲有一首叫POSSE UP (有原版同埋remix版有3個rapper做featuring)
主打既係近一兩年最流行既drill + Jersey club beat
YOUNG POSSE (영파씨) - ‘YOUNG POSSE UP(feat. Verbal Jint, NSW yoon, Token)’ Official MV
https://www.youtube.com/watch?v=eaGsVrnH-5k

佢地出道到而家既作品有唔少歌都係佢地自己創作 同埋佢地既編舞都好hiphop(雖然而家既女團越黎越多街舞既元素) 希望大家可以多啲留意一下呢隊女團
係幾正
細公司女團正
佢地本身都係有實力講rap既能力隊長sunhye我覺得係5代女團入面最出色既一個 把聲又適合rap 唔會好chok好作狀 同埋rap得又快又清楚(同埋個樣好似跳舞嗰個aiki仲有條reels係佢地2個一齊跳舞)
XXL
個beat勁正
d mv有關連好正
個XXL燈+阿婆同個快餐店肥佬個肥佬真係好頂癮
https://youtube.com/shorts/WNNiYiAP7rU?si=tk2Dz1tcAeQJBqT2

同Aiki 勁似母女真係好多人都覺得似
佢地拍的short 都好得意

Yeonjung 音色幾易認
Doeun 最高好型

我都有睇呢條片似到..
同埋覺得doeun同bada都少少似佢地2個又係有一齊拍過跳舞reels
呢條路線幾岩佢地
最驚大眾覺得佢地太唔kpop 所以撈唔起有個人特色又有實力 希望大家可以接受到佢地既風格
你最鍾意邊位成員?
五個都鍾意各有各優點 不過聽開hiphop 所以本身偏向鍾意sunhye多啲
暫時睇Sunhye都係最吸引
呢隊野算唔算DSP自己出品?
好似同BEATS Entertainment合作 但呢間野睇落好似資料唔多咁
不過論受歡迎程度好似係doeun最高人氣 本身幾靚笑得勁好睇又高
DSP好耐冇出過一隊紅既組合
希望呢隊爆得起
睇路線有特色過早幾隊既男女團
KARD? 呢團之前見佢地好似都撈得好唔錯咁 唔太知佢地而家咩人氣
對上一隊同DSP有關我又特別鍾意既已經係好耐之前既KARA
WTF完全無估到佢地LIVE唱埋呢首
佢成隻EP loading同bananas我都勁鍾意
loading呢首歌都勁撚有feel 完全無諗到jiana上到咁高音 好癲
ate that 既views超過咗XXL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞