買An 機比老人家用, 係咪三叔最穏陣?

49 回覆
5 Like 23 Dislike
買an比人家 = 玩老人家 + 自己
pixel????
順,但pixel 真係玩老人家
屌米之前跟機嘅老人模式 轉咗去屌米app商店
可以直接下載apk安裝 好似所有android機都用到 無彈出式廣告
https://m.app.mi.com/details?id=com.jeejen.family
我就不嬲賣開三叔畀老人家用,平均一部用到2年度

買親都係買啲千幾蚊嘅機,一直都係咁用,一直都冇乜嘢
睇佢用開乜
買返同牌子
買A 系統 2000幾蚊 中階機都唔會好慢去馬
A13 俾老母,用咗兩年冇投訴
買iphone最唔使煩,
可以買上一代非pro版,反正佢地用唔到咁多新功能
本身iphone都算襟用,售後我覺得好過所有An機品牌
暫時用咗3年都算係順

利申︰自己用11 pro max,出12嗰年買咗部11俾佢地
好多人只會3 千蚊買比父母
唔要大陸機, 根本得 3 星

6 千幾買 iphone 比父母, 你估真係好多人?
小米啦
佢地都係睇下抖音,影相,send下啲長輩圖
whatsapp微信都係用語音乍嘛
而家佢地用緊 S21,呢排想換 S24 比佢地
貪個即時翻譯整得算係咁
An機最on9係成日問你授唔授權
我哋後生又識字梗係冇問題
D廢老唔識亂鳩咁㩒block咗個權限用唔到又要幫佢set過都幾麻煩
班撚樣成日講咩原生家庭,細個咩資源都無。自己對屋企人咪又係諗縮數
有冇考慮過買SE?
用開 android 就三星 A 系列
依家啲中價機都夠玩4、5 年
我買開比2老都係三星
但係佢地D 手機好耐用(用左4-5年都未壞)
講緊買比佢地係中階機嚟
近日覺得既然佢地用咁耐
會唔會買IPHONE 好D
平嘢只有Pixel a系
沒有其他選擇

8a有7年更新期
佢上一部都係三星?
咁咪買返24U/ 24+
旗艦機冇死
最後一部抵用嘅已經係A52s
之後啲A系列全部都係垃圾
答你:係
因為我中過伏
屌米好易壞加上d廢老唔識用
一年壞一部仲撚煩
買部貴啲就用耐啲,老人家好怕換機
其實三星A系手機/平板大部分都係聞泰odm貼牌
嗰啲幾百蚊部都唔知出嚟做乜嘅A0幾A1幾唔揾代工唔同自己整咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞