話時話,黑悟空既製作團隊,為何會選擇二郎神為最終BOSS?理論上佢同猴子既實力應該只係伯仲之間個窩

213 回覆
15 Like 223 Dislike
一郎神呢?
唔洗同隻狼比
因為真係冇得比
刁撚死你
如果有得同財神隻揪就正
書入面得老豬識天罡三十六變
牛魔王同三眼仔都係地剎七十二變
八九玄功係封神演義既…西遊記冇
天罡三十六變係三十六種唔同既能力
唔係七十二變個啲變大縮細變動物可以比
老豬轉生左做豬之後實力已經大打折扣
劇透我屌你老母咩
祝你全家生cancer生到一百歲
…其實都係故事 唔通真係堅咩
係咪睇得TVB套封神榜多,真係以為3眼仔無料到?

你自己搵返D資料黎睇下
係西遊記入邊 二郎神係玉帝既外甥黎 親戚黎架
你當佢法力低? 人地都識72變

再睇埋封神演義入邊講二郎神係以肉身成聖 有幾多個係可以肉身既身份封神?
係套劇拍到佢蠢下蠢下咁

佢都係天庭比人封做武神 悟空,佢同哪吒 三大武神
點樣唔配做BOSS
再講返西遊記,悟空大鬥蟠桃大會時,觀音叫玉帝派二郎神出去 最後二郎神係成功捉到悟空
咪同以前連登啲人討論咩自來也定大蛇丸好打 石破天定張無忌勁啲嗰啲一鳩樣 其實全部都任得作者噏
點解唔夠膽先
如來從來無講過佢係絕對既好人善人 佢可以狠起上黎一野滅世都得既
觀音先係至善果個
但講LEVEL 如來同觀音好似2個都同LEVEL
但好似有其他神獸定座下騎果類打
其實係呀
依啲神神佛佛其實都係人作出黎
樓主條撚屌係想劇透等啲人知道結局
我見到有到係有個光頭既出黎
果個係咪彌勒佛黎
最你老尾終咩,二郎神都係支線黎
根本都未有人打到true ending
你只係大聖碌鳩毛咋
以為收集多幾條鳩毛就強D啊?
二郎神係隱藏final boss
啲傻仔睇完科技結局當玩咗
唔好玩啦
緊箍咒邊個可以唸得出呀?
得3個 如來,觀音同唐僧
係西經之後,唐僧都封返上去神位啦,仲邊會理你依樣野呀
重點,個金箍圈係邊個比架 係如來交比觀音去比唐僧,叫唐僧用依個個黎控制住悟空
緊箍咒都係如來發明出黎,傳比觀音,叫觀音教唐僧

咁你諗下,如來點會走左呀
唔通觀音想殺悟空咩,觀音係走緊至善既路線
你仲推
傻尻你咪又係睇咗當玩咗
二郎神只係開第二結局既條件明唔明呀
真既final boss開掛既都未打到又比你攞出黎認叻
一定大蛇丸好打D
唔好打既點會係自來也手中走得到出去
當初自來也追果佢果時就可以捉返佢返去啦 唔通又放水咩

正如佐助同嗚人邊個好打,嗚人好打夠打既,就打斷左佐左手腳捉佢返村啦
太郎神
一郎神
二郎神
三郎神
炭治郎神
其實西遊記去面,哪咤真係只係一般般,雖然有風火輪,雖然都識三頭六臂,但都唔係猴子既對手

佢同二郎神無得比
係西遊記入邊,要寫到大聖最勁果個,所以無搞得掂佢
要如來出手先得
但問題黎啦 每個小記都有1個係最勁既,咁邊個係勁既
實情係 大聖+哪吒+二郎神都係三大戰神 大家相差唔遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞