阿倫狄龍 (Alain Delon) 逝世 終年88歲

175 回覆
145 Like 10 Dislike
你條柒頭又衝出嚟柒呀
之前先柒完黎
睇錯以為係阿倫同埋狄龍
唔係話唔信你
在座各位都想開下眼界
想問下邊個男星先唔叫阿貓阿狗
......「變老很痛苦⋯」阿倫狄龍以自己意願決定安樂死

......現年86歲的阿倫狄龍近年因身體問題而甚少公開露面,更曾因兩度中風和心臟問題而多次入院。由於行動不便,阿倫狄龍目前於瑞士療養院休養,而當地安樂死是合法,他曾多次直言 「變老真的是很痛苦的一件事⋯⋯」,所以如有必要他將毫不猶豫地選擇安樂死。

阿倫狄龍早前接受法國雜誌《觀點》的採訪,透露希望自己能在特定的時間,以安樂死的方式結束生命,並要求兒子Anthony Delon及其他子女陪在身邊並「協助」他完成......

這段時間,其實阿倫狄龍除了面對自己的身體問題外,亦面臨好友與妻子的離世,而讓他對於生命有了其他的領悟。他直言「變老」除了會逐漸失去好看的外貌及視力外,就連想要站起來也很辛苦又疼痛,因此希望自己能有權利選擇平靜且不經歷生命維持器等治療方式離開人世,並強調「安樂死是最合乎邏輯且自然的事情」。而事實上他的妻子Nathalie Delon在世前也曾打算安樂死,但可惜在實行前卻在醫院裡病逝。

........

http://instagram.com/jetmaghk

型到痴根
香港果個狄龍係咁想食佢條水,所以當年出道改個咁樣嘅藝名?
咁梗係啦

BTW仲有夏萍
The smiths
仲係肥嘅乸型
手機都用唔到5G既窮撚 發表偉論
原來死左我都唔知
近年好多細個睇既甘草死下一個死下一個
都唔記得邊個在生邊個死左
嗱咁狄龍都好型
仲要係把聲都好撚冇中氣嘅大陸姜
好撚型好撚靚仔
甜茶
聽到個人都反胃
個樣亦都完全冇得比
佢套「taxi driver」係幾好睇
地球球草
覺得佢啱Bruce Wayne多啲
但係佢好正派
無咩花花公子味wor
佢同梅維爾合作幾部戲我最鐘意[劫寶群英]
杜琪峰拍[復.仇]本來想搵佢做,不過佢拒絕復出推咗
仲有呢部同Jean Gabon 合演嘅[神機妙算]都係超正
https://m.youtube.com/watch?v=Vtx6Y1L1hO8&pp=ygUNc2ljaWxpYW4gY2xhbg%3D%3D
應該係[諜血雙雄]
新浪潮果班都死得七七八八了
好似得返嘉芙蓮丹露?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞