[發花癲]黃毓民:如 林郁婷 唔係代表台灣,你台灣已經笑埋一份。

55 回覆
163 Like 10 Dislike
秋生大哥幾時出黎屌佢老母 ?
毓民就係講真話
只有果d口口聲聲話人塔熱班塔郁班既柒頭唔鍾意聽真話
時事台班1450呢
小隊長 輕踩我的夢#331389 收左工?

民進黨出動大量水軍造假有無人理
郁民直接同台狗講啦
用廣東話網台講佢哋鬼知咩
咪又係D小黃人
政見唔同 為小面小
同大部分連登仔同一陣線
3. 過往日子有啲北京嘅選手喺田徑項目上雖然係女性,但個樣好似男人咁,咁你台灣啲人就話佢搏懵。但係同一標準低下,你會唔會話林郁婷搏懵?!

淨係呢個已經講岩啦
黃毓民一講到國民黨咪又係雙重標準到爆,例子:
黃毓民評沈伯洋(民進黨不分區立委):「佢唔係選嫁,佢排得前,政黨分個位比佢咋。」
黃毓民評韓國瑜(國民黨不分區立委):「你民進黨趕走左佢,點會估到佢會返返黎呀?」
人哋由青年組打咗國際賽成10年有多,要質疑性別一早就要,唔通所有賽會都俾台灣收買?今次只係J.K.Rowling 名人效應先咁多人出嚟抽水啫
所以係立場行先 唔係原則性問題
台灣國安單位據報已鎖定「異常帳號」 涉嫌惡意性別攻擊拳后林郁婷!
https://lih.kg/3761289

台灣政府仲escalate上「國安」層面添

一,叫人收聲
二,政府牽頭帶風向,spin去政治(如連登會員 謝安琪(愛輝人) #69568 、毛新宇將軍 #119895 一樣)
其實佢會唔會只係特登企桑普對面
有啲唔同嘅,台灣人認同中華台北隊係代表台灣,認同個政府係台灣政府,對台灣呢個國家(不論國號係乜啦)有歸屬感

相反香港對中國香港係有啲二元分離嘅,一方面可以當成「港隊」,淡化背後支持嘅中國香港特區政府,支持香港運動員參賽;但一方面因為唔認同政府係真正代表自己,所以會政治角度去審視呢班「中國香港」運動員言行。同時,「港隊」攞牌必然會受到特區政府「犒賞」,咁自然就會將政治因素摻雜其中,就會用返政見去評論運動員

所以香港人唔會一面倒去因為攞到金牌而盲目支持
毓民有啲立場好癲 但至少佢冇雙標
因為係仆街多年 你試下有牌
好過黃秋生架啦,黃秋生真係肉酸左
有月經先當女人
公道又講唔上,講親kmt一定避重就輕,但護短唔代表請其他野一定錯
呢件死共諜老狗死撚得未?
教主起碼認為因為肛逼奶共而剝奪佢拎到金牌嘅榮耀冇問題
台灣幾時驅逐佢出境

台灣狗式雙重標準
台狗要威 而且無左依面金牌就連香港都追唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞