估唔到盧覓雪都返咗深圳玩三日兩夜仲要大讚特讚

173 回覆
56 Like 128 Dislike
2019倉底手足表示:.....................
歡迎俾我參觀下閣下屋企,睇睇有冇made in china 既野,10萬HKD 一件對賭
你班友將黃既定義無限上升,返大陸都要變假黃,藍絲,反骨仔
如果用返大陸,食大陸野嚟定義係咪黃既話,你地口中既真黃絲,全香港應該得返1%人口唔夠
你地咁清高,我都好欣賞
既然你地咁支持本地消費,觀塘紅茶執左,業主叫價60萬月租,你唔租左佢?再唔係既,我有層樓想放,介唔介意幫手頂左去
Copy and paste the phase below and search Google la

"食安" "黑心" "央視"
梁健輝, 周梓樂 呢兩個係 天上面見到真係激到嘔血

自己連條命都無埋 反送中, 結果成班人自己投誠
呢樣真
根本香港人只係喜歡湊熱鬧
2019年興起反送中, 就個個跟風

睇下家陣每當有示威者 出獄,然後搵唔到工, 又有幾多人會關注??
通常呢類人 會上網扮正義, 日日屌鳩大陸, 當正自己繼續抗爭, 不屈服咁

但一放假就親身去大陸消費投誠
19年前都大撚把人上
跟住搞咩反送中得啖笑
而家又舉住踩港旗號返大陸
唔洗比錢受氣果下抵
Who
冇錯 酒肉穿腸過黃在心中留
就算熱愛大陸都可以係黃
一早返臭閪蚑那買樓既譚文豪呢
黃絲話咁樣可以餓死港共
唔係香港食唔起,而係深圳更有性價比
無計,香港啲老師傅好多都退休,執的都執。
香港人講骨氣

果陣有個post講 淘寶都算,個人番大陸真係柒到冇人有
最終應該有3分1 堅持唔去大陸啦
利申 冇番
老實講 呢d藉口黎嘅啫
簡單d講就係輸左 反正都冇希望,不如唔堅持平 d算
唔貪平番大陸托柒?
真心請教下有邊間深圳高檔中菜係正
感覺好多間都係得個樣
好似無香港最top嗰啲咁可靠
大把黃人返大支國
黃屍又話冇永遠敵人?
不嬲覺得商台啲人企高地指指點點,覺得佢只係老派香港人備有嘅特性,就係好鍾意踩低人哋抬高自己。

從來都唔覺得佢係支持「普選」呢啲政治立場,係有何韻詩咁出過去,真係了解過情況,甚至出到外國同唔同嘅人解釋點解部分香港人變成咁,先會覺得真係想香港變好,真係想完整民主制度個種熱心。

理性嘅爭取佢有咩?理性嘅爭取都無嘅時候,真係抵被人笑係黃絲返中國消費,去俾錢俾偽共產制度嘅國家。然而我完全唔笑出,無論人哋點好,現實仍是荒謬,我指港共一連串嘅垃圾行為。

我覺得人哋係咩立場,已經唔關我事,無論點做,中國總有辦法打壓人民,而人民亦心甘命抵咁一直無作為。

中國人都唔會爭取,香港人更加難爭取,海外嘅已經唔再相信爭取到啲乜嘢。從內先最易,當年清朝都係內患先完咗一個漫長嘅皇朝。

係中國人眼中嘅香港人一直都係外族,百年英殖得嚟嘅結果,而且盧女士呢種人恰好代表到老派香港人嘅態度,佢都唔會真係覺得自己係中國人。

中國人同香港人嘅矛盾,從來都係政府不停洗牌洗到減少呢種文化矛盾。

將一啲係會批評中國、支持反共、支持反引渡法同支持普選,混埋嚟講真係好易被Pro China攻擊,每個人出發點都唔同。

人哋點已經唔想知,只想好努力管好自己,真係無心情去話人。黃藍我仲會分,但我唔會逼人做任何事,被撩去偽共時識拒絕就得,死都要叫埋去,最多反面罷了。

大環境影響好大,200百萬人外仲有其他人都係同我持相反態度,終有一日我應該會去取消中國香港籍,依家嘅無力感就嚟逼死我,日子越久越感覺變成個種會成日大叫「電腦大爆炸啊!柒頭皮!」嘅人。

無法發洩就自然脫離正常,我已經睇過唔少人因為偽共搞到痴咗⋯
阮兆祥黎下話
啱,因為無辦法完全拒絕,所以索性擘大對腳
同閣下娘親懷孕嘅過程一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞