估唔到盧覓雪都返咗深圳玩三日兩夜仲要大讚特讚

173 回覆
56 Like 128 Dislike
不如你用你角度解釋一下
你唔係真係字面都唔識下話
我真係好撚鐘意香港
對豬型人有乜期望?
食少餐都攞佢命啦,呢類人嘅思想點可能做到意見領袖?

可以唔支持香港經濟,但支持國內經濟就。。
班屈黃好嬲
其實而家係咪通過左送中條約?
又23條又国安法
講真......你覺得大陸好平個啲
係大陸人眼中已經係中高檔野有錢人先食得起
當加左人工佢地搵5,6千,每日食3,40蚊
計返開支同係香港搵2萬食6,70蚊茶記差唔多
重點係2邊都係用大陸食材
咁點解要係香港食
無得玩㗎啦
塘水滾塘魚
而家水退一係大幅減租減人工
唔係點都係無得鬥

其實周圍咁多個國家都低成本低人工
頭廿年可以獨善其身只係因為係洗黑錢中心
啲錢冤枉嚟瘟疫去,大家先貴都冇所謂啫
荔枝角壁屋果班 成個人生都放低咗
邊度有人反?
曱甴?
去中國玩有咩所謂?
中國咪又係香港
成班細路係度批鬥
2019年之前我哋係一國兩制香港
2020年我哋係中國香港
仲未接受現實咩
佢無幾耐之前先話唔會返
之後再用市民稅金 vs 市民捐款打官司。

其實而家睇返成件事都好無聊。根本啲畜牲就唔值得為佢哋付出太多。
為個無撚得救嘅民族犧牲自己人生,完全係不智。
你調轉左 係支持返大陸 因為咁會搞死到香港 但返大陸賺錢或者大陸黎香港就唔得
2024仲分黃藍
有錢人,想去食煤油?
上去大陸消費俾錢大陸政府鎮壓啲小粉紅
點都好過留港消費俾錢佢買裝打我
訴諸純潔、set高標準、推至極端去批判呢個嗰個先係謬誤
咩立場都一樣

簡單一個例子
https://www.instagram.com/p/BHwuiNAhvlo/
張敬軒:我記得當年寫<Blessing>的時候,正是非典之後,保釣運動的期間。前後那幾年,香港、澳門、廈門、台灣等等地區的保釣隊伍一再前往釣魚島,宣示我國主權,竭力維護中華民族的民族尊嚴。而今日,菲律賓總統及其政權繼馬尼拉人質事件後,又再一次踐踏華人尊嚴,企圖篡改歷史,霸佔我們的固有領土,這種卑鄙和野蠻的行為,不需要裁決,也絕對不會成功。
係香港 同係中國有咩分別
邊到好食咪去邊
理閪佢係邊 日本 深圳 歐洲 都照去食
最on9係d黃店 又難食又貴
做唔住就話要手足幫手
好食先係良知
我淨係知唔好食又貴個d咪無良知
聽聞好多手足等放監都想上去睇下
你哋日講夜講有得聽冇得去好慘
留得係香港都藍啦成班咪又係日日食麥當勞美心搭港鐵扮乜撚嘢
軒仔唔計每次都有人話例外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞