睇連登講美國總統選舉feel到成朕廢老味

73 回覆
151 Like 46 Dislike
可能以前上開高登班人老了,次次討論親呢啲新聞,9成9都唔係討論返事實,個個訴諸陰謀論,開口埋口「做票」「死人票」「做雞上位」,而唔係講返實際民情、政績同埋表現

又唔識fact check事實,例子見到有人係咁jer住話美國人有郵寄票、唔洗check ID都投到票,所以Kamala訓係到都贏到,又唔睇下容許郵寄票個啲州絕大部分都係傳統民主黨票倉,都唔知仲要做咩野票

而家完全覺得連登仔同酒樓飲早茶班呀伯冇分別,完全憑想像以及極度皮毛既知識講時事,仲要講埋啲冇建設既論點,例如「猶太佬唔會俾xxx贏」

留名睇時事台班撚樣入黎屌,但你哋點屌我都唔會駁
傻右就係咁
永遠都柒下柒下
根本全世界都頂班人唔順
男左女右
而家個感覺就係連登唔睇內容唔睇現實
咩都感覺行先
以前就藍屍先係咁
而家黃嘅又係咁
同佢地講賀雞polling上緊嚟
佢地又話侵粉唔敢話自己撐侵

大佬呀咁之前侵個lead點嚟
係啦 俾你女權做到總統
你搞得掂維尼同班中東友咩?

整指甲你地就叻

多謝你嘅睪見嘰哩咕嚕
無女同做過街老鼠唔係無原因
其實唔止美國大選
就連討論其他地方既政治都一樣
大部分都係立場行先
仲要幫人分埋黃藍左右
你唔支持我嗰邊就係弱智/左膠/五毛
佢地所有野都要take side,覺得世界一定有正邪之分
一路支持烏克蘭,一路支持反對援助烏克蘭嘅trump完全唔知佢地想點
本身黃就係感覺行先
Angela Merkel 做左德國總理十幾年
女人就唔可以同支那中東談判?

你都on99

維尼係普京前面咪又係傻仔咁
Cctoy 好多連政治101 基本既都唔撚識

左右都分唔清楚
連登狗邊忽黃
世界末日,大家準備好未?
https://lih.kg/3762747

cctoy冇嘢多,最多呢啲白卡仔
自己睇下咪叫No excuse mail in voting 先啦
另外所有Swing State 都俾mail in voting
而Mail ballot 基本上係Favour Dem, 大約1%左右
Arizona, Georgia, Wisconsin, Pennsylvania
全部係靠果1%贏

你連邊啲States可以玩mail in voting
同點解要玩mail in voting 都唔知
就走岀黎扮清高

利申 有份投票
榮歸烏克蘭 巴打
含侵含到雪雪聲
呢個世界變咗民粹好耐
正如Republicans而家都唔會反abortion
有article講過呢個世界得幾%人
係所有議題都可以堅守立場
以巴衝突take side係最on9行為之一
根本兩邊都仆街黎
樓主連票都冇得投,撚知咁多嘢咩
喺依度吠得好大聲嘅美共民主党走狗John_Weak都係冇票㗎
十歲移民美國
住係美國三十年都比人話冇票
你連美國都未撚去過
認同
唔知以色列有咩好支持
越多人投票就一定有問題
咁撚似某市高官既言論

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞