成田機場搞咩

211 回覆
256 Like 28 Dislike
你唔去咪少啲人囉
都好過香港機場啦
5月尾 4點land
排左10分鐘就過到關

但依啲2019年後先有
都養起唔少人
點樣微不足道法?有冇數據?
咁咪就係依家支那客窮,黎都冇錢賺,冇支那客都得囉
你自己都up左個邏輯出黎,好難明咩?
咁上面班又窮番,但有錢過個態度 繼續西到爆

又窮又態度西既客唔屌等幾時
地震嗰陣去
呢幾日 日本好多人放假,好似有個節日。會唔會係咁少咗人手呢
入境排長龍嘅問題7月頭開始已經係咁
然後隔離D酒店冇人住
返大陸囉
8算啦起碼
其實係佔7.5%,算唔少

The sector’s contribution to Japan’s economy is expected to reach nearly ¥44.6TN in 2024, marking a 5.7% increase over the 2019 peak demonstrating the vital role of Travel & Tourism, accounting for 7.5% of Japan’s GDP.

sources: https://wttc.org/news-article/japans-travel-and-tourism-sector-to-surpass-previous-records-in-2024
佔gdp少,但係養到好多人呢
佢話係就係啦,唔好駁嘴
根據呢份報告2023年觀光業佔6.8% GDP

https://www.travelvoice.jp/20230627-153759

日本不嬲都靠金融、不動產、汽車半導體電器等工業賺錢,旅遊業同香港一樣佔好少
你有冇出過國
ching冇錢去旅行唔使週圍同人講
香港慢?
你成家被人屌阻撚住哂就有份
羽田好快唔知係咪ana飛T2, 勁少人
有啲人仲用懶醒用app要排隊睇部機點用
我填紙仔直過
股市反映經濟
日本股市近年升到爆廠喎
ching 啱啱落嚟?
6.8% GDP 其實好撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞