Imperial College 都有開 Online master!

103 回覆
15 Like 7 Dislike
貴都唔係問題,問題係佢唔值,有成3個module讀ethics…
upenn 個朵係行內會唔會仲響
大約五萬港紙
抵到爛
不過應該好難上PhD (reddit 見過有)
同聽講好多人遲畢業
啱想轉行做it狗既人讀
會,另外果兩間收太多人
一真好好奇online master 啲test, exam 係點運作
另外兩間係學費平..但唔知connection 點
報左,下星期開始派offer,希望入到, btw冇cs底諗住報其他補定底先
用online system quiz 唔會用exam
好多100%continuous assessment plus essay
其實讀得呢d多數都係轉行人士,本科cs一係唔洗讀一係讀in person嘅仲好。只不過upenn係文科都得而且唔少,gatech可能比d science/engine底嘅人,hard core d,但講收生要求黎計upenn高過gatech唔少因為gatech omcs收太多人。

搵工黎講upenn好唔少,因為校名大,美國公司要diversity,好似cmu呢類就算cs第一,讀msin,msece,msit,甚至msds都唔會夠yale mscs易入大firm。因為yale畢業生少。gatech同upenn同理

係香港搵工更加,香港hr唔識你cs排名
Upenn 個master幾多錢
ivies d cs點會夠uiuc同gatech打
同埋upenn一樣收好撚多人
再加上mcit個名始終係有d怪,d hr未必知係一個cs學位
要diversity其實就係班非名校啦
唔好話upenn,osu個online bachelor畢業生都一車車人入faang (covide前)
而且收得多人同多人畢業係兩回事
gatech同uiuc兩個programme都因為太hard core其實畢業率好撚低
upenn畢業率相當高,始終10科有6科都係bachelor程度,仲要個4科electives大可以選擇d廢科
你high 2:1畢業咪見得人
得2:2 同dse 3322差唔多lv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞