Imperial College 都有開 Online master!

103 回覆
15 Like 7 Dislike
$$$$
英國啲大學間間都Cap水, LSE又係開埋的online programme搵銀
寫落 CV 幾正
都開咗好幾年
貴到仆街
LSE嗰啲好似係唔用LSE出cert而係London U
柒好多
認真問呢啲master認受性如何

同埋ICL都開左一段時間,有望過下,都差唔多成30萬港紙
點睇呢個Micromaster
雖然唔係一個完整既學位

但聽人講佢讀既野都幾有挑戰性

MicroMasters Program in
Statistics and Data Science
學費USD1350
https://micromasters.mit.edu/ds/

有人實測過
https://yuhsien7831.medium.com/%E6%88%91%E7%9A%84mit%E5%BE%AE%E7%A2%A9%E5%A3%ABsds%E6%AD%B7%E9%9A%AAing-%E4%BA%8C-c578ab9d4b77
30 萬兩年
唔計第一份grad既沙紙
真係想學野既話 名校出既online course都有保證
讀呢個不如去讀UIUC mcs online或者Georgia Tech omscs或者upenn mcit,性價比吊打IC
London U 係咪後LLb 見得人
uiuc 都幾平
宜家連KCL同HKUSPACE開online Clinical Nurse,唔知有冇人讀?
似係用hkuspace 收香港人賺錢
呢d non local professional degree 係香港有冇用
真 美國理科、工程都屌打英國,Gatech呢啲係可以同oxbridge比
唔知點實習Placement,到時HA行出嚟話唔認咪死得
要rn 先報得
唔試下美帝gatech / ut austin? 一樣有online cs/ds 平撚到仆街而且算係頂級名校
有冇開Make Love Degree?

都係ML……
仲要好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞