前英首相約翰遜猛烈抨擊施紀賢處理右翼騷動和移民政策的方式

59 回覆
50 Like 9 Dislike
BJ呀
從來都係講緊偷渡問題,成鳩日拉埋啲移民薄水,班極左媒癲撚完
「2011年倫敦暴動期間,約翰遜作為倫敦市長去了度假。而今次施紀賢選擇不去度假,以處理全國各地的暴動。如果你聽到約翰遜說了不一樣的話,那事實就是這樣。」

市長有權立新法?
轉移視線唔正面回應
知咩事啦
全球一體化,發達國家又唔長進生育率不足
咁嘅情況下仲搞埋啲自我種族主義
仲FF自己大英帝國輝煌時代
出嚟企係高地度問人點解處理得咁差
又唔諗下自己做果陣比人笑到面黃係英國版侵
bj嗰陣時去咗度假
而家一樣邏輯叫返在任嗰個不如去度假
言行一致喎 邏輯冇問題
非法移民
歧視問題
全部都係保守黨搞出嚟嘅
工黨上台未夠兩個月
leave撚bj又話brexit就唔會有阿叉湧入大英帝國
手足
吓, 工黨上台頭幾日就開返難民申請喎
之前停左成年
所以bj要叫市長去渡假?lol
不過篇文係講首相wor

tbh我唔覺得bj有講錯
工黨做緊嘅就係解決提出問題嘅人lor
似曾相識呀
反對政府定調就係煽動要拉
等睇幾時拉bj
市長? 早兩日話not feel safe唔知縮左去邊
而家工黨用最方便嘅方法
label 所有反移民示威嘅係極端右翼然後打壓
而唔係聆聽安撫
or 你話會fix it都好啦
而家係met police 主場
搶口到
仲搶咪tim
毛施紀賢幾時捨得落台
暴動又關市長事
依加個市長無放假, 又做左d乜

都要落㗎
非法移民呢個問題當初係工黨搞出黎,然後過左廿年去到今日都解決唔到
之後閪女人上
施紀賢係有策略
點解木屍淋打人唔拉而拉還手的白人..洋五毛法院更玩推論格硬重判

因為白人有大量垃圾左膠如吳志森,燒山玩拉後腿,太重視個人想法打群交難團結,暴力程度低
所以兩族衝突白人係下風

施紀賢覺得要壓低就要盡快隊低其中一方而唔係時間分析是非對錯

因為英國最驚耐左兩族有大量平時唔理政治的群眾加入,司法不公就係為左鎮懾

但長遠會有更大族群衝突
施狗要唔要拉BJ
咁易卸一早卸咗啦

啲極右根本唔淨係針對非法移民
係某啲連登仔自己FF

佢地唔滿意嘅係整個移入政策
呢樣嘢係好多年前全國都已經屌緊
只不過唔係去到依家咁放火打人

左派會話坐艇啲人死得好慘難民等批等好耐
中間會話啲難民食宿開支太大
右派又會話新移民搶飯碗多罪犯
總之人人都不滿

保守黨上屆大選已經承諾會減少移入
現實做唔到但都叫做下樣話想送走啲難民
工黨上場day 1就話要keep 返晒
然後極右就搵個籍口上街

傻嘅都知係針對工黨對移民嘅態度
Starmer就係知出嚟一講嘢就會火上加油先龜縮
bj咪又係奶美
只不過施紀賢直頭奶猶
其實蘇先生Sunak算做得唔錯
而家個玩極權wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞