見到英國暴亂單嘢, 法國為政見移民好撚戇鳩

33 回覆
18 Like 55 Dislike
冇人需要移民, except 有下一代嘅窮撚

讀dse預咗跨代貧窮

有啲錢嘅都會讀 ib, gce al, 再唔係中四就send去外國讀

香港治安好, 搵錢容易, 一國兩制兩邊著數奶到盡, 返大陸玩返大陸醫cancer仲係二折收費添

英國加拿大有幾亂搵錢有幾難大家心照啦, 移民L最好做就係做youtuber, 咪又係搵香港人錢
香港政府大陸政府講乜撚嘢話撚知佢啦, 最緊要係望住自己嘅生活圈生活得好唔好
人地移唔移民關你咩事
再亂講野就會拉?
反駁隊咁早開工
有錢好食好住等於你個人生存意義,當然做一世港豬就好啦,但我唔認為係廢官當政嘅環境,香港嘅光境可以維持到幾耐,你宜家享受嘅只係前人嘅運氣,同你冇關係
吉SIR
香港點樣搵錢容易?
我搵緊工, 可唔可以畀啲意見?
維持到幾耐 : 講咗好耐啦, 講到英國變伊斯蘭國應該都仲係維持緊
你條死左膠反駁隊當然覺得香港搵錢容易啦
遲吓變到同大陸人工一樣
所有工種比大陸人搶撚晒
大陸失業香港埋單
睇吓你仲笑唔笑得出
都唔好講依家恆指已經死撚晒
你唔講英國NHS 醫癌症藥費全免?
尋日先講完話香港淨係藥費都洗晒你啲積蓄
有錢有腦就免稅炒美股, 冇錢冇學歷就考差佬考海關
NHS is a joke
班柒頭移英算唔算受到左一巴右一巴嘅鐵拳
同香港公立排期2,3 年比
香港嗰啲就真係joke

加拿大醫療仲衰過英國
唔可以咁講, 有下一代嘅窮撚一定要移民
我冇咩錢, 冇咩腦
學歷就科大degree holder, 係咪都應該考警考海關?
仲有冇另一出路?
你咪玩啦, 你確診咗cancer 點要排兩三年呀
快啲考添呀, 呢啲好嘢遲啲好多人搶
香港問題係完全冇未來

同國際己經接近脫軌,
同時又比中國城市取代,

外資走撚哂, 但中資又唔當你香港人係自己人

正宗係兩面不是人
當你condom添... 要幫俄爹買野做白手套, 有事上身就話一國兩制唔係上面指使
烏克蘭外長黎香港, 有機會搞到香港冇得用swift
香港繁榮你覺得對你有利? 咁樣 2010-2019就唔會有咁多人不滿啦

對普通人嚟講, 香港行半共產係對普通人最有利嘅方式
冇得用swift, 唔畀出境, 唔畀錢走, 全部都係移咗民嘅 speculation
我好有信心英國變伊斯蘭國之前都唔會有咁嘅事發生
香港治安好, 搵錢容易, 一國兩制兩邊著數奶到盡, 返大陸玩返大陸醫cancer仲係二折收費添

"搵錢易"其實慢慢收皮.......
私人部門經濟動能已經唔得, 金融, 地產, 旅遊樣樣都縮

亦唔係咩經濟轉型陣痛, 整個香港根本沒有發展咩前沿科技 (如半導體)
可見將來都唔會有咩轉型收成

(2019前講一國兩制就算, 2024仲講咩一國兩制優勢 就好無謂.......)

呢一刻經濟睇上去仲work, 同政府年年1500億赤字有關

其他野唔講
下一代自細去英國, 將英文變自己native language係好有用
"下一代自細去英國, 將英文變自己native language係好有用"

真係為咗咁就要send去美國, 英式英文好難頂, 好多地區仲有鄉下口音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞