全世界係咪得中國咁care自己係咪獎牌榜第一?

401 回覆
443 Like 170 Dislike
連登啲狗屎垃圾真係好肉酸

好心照下塊鏡先好踩人
計人口比例,牙買加先係
2008年
5金3銀2銅
牙買加200萬人
你都真係痴撚線
希特拉都care
加拿大攞到金牌d人都係,哇,加拿大隊竟然攞到金牌窩!?然後繼續等hockey季度開鑼

媒體甚少提及金牌榜,d人甚至唔知國家一共攞咗幾多金牌
連登仔咪中國人囉
對佢有利咪人均
對佢無利例如total carbon emission咪唔計人均

連登唔少呢類人 完全0客觀性
全世界都care,不過無中國咁care姐。
右側最新留言
中國叫做冠軍那,下下都要冠軍,要認第一,比佢啦,費事佢咁大怨念。
care又點
有冇人見中國贏之後all in大陸股?
你點計
今日睇日本對中國乒乓球決賽,D中國人係咁叫中國加油,但日本觀眾就好平常,無咁叫過。
考試年年排第幾十名中流嘅學生,咪唔會care。
但年年排頭三嗰幾個點會唔爭第一?
好正常,咁都要為踩而踩
有中國隊比賽都係咁,人多玩到主場咁
認真咁講既話,真係要用牌黎衡量體育國力,應該要考慮埋啲diversification index添

當然你都可以話中國有bargaining power控制奧運keep住堆項目比中國好似跳水咁掃牌,都係國力既另類體現黎既
中國人輸唔起,特別奧運,其實D高度商業化比賽根本唔當奧運係咩。例如足球籃球果D。足球奧運贏左,都唔等於世界盃贏。
民主 可以當飯吃嗎?
自由 可以當飯吃嗎?
獎牌 可以當飯吃嗎?

連登仔都好care
我好撚想中國贏多啲,一嚟可以睇兒登仔射唔出,二嚟可以睇佢哋點樣表現搬龍門
Molamola 中国已No.1
連登仔見到兵乓波有5塊金牌可以拎都嬲到震
但田徑有40幾項目 游水都分到30幾項目又扮睇唔到
舉重呢D最傳統既項目 基本上最top既運動員一定會練既動作
又因為係中國強項而比班傻西嘈住話係垃圾運動要取消
睇Facebook 仲精彩
我以為黃絲係小粉紅
猛咁搵人圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞