全世界係咪得中國咁care自己係咪獎牌榜第一?

401 回覆
443 Like 170 Dislike
連登仔咪即係大陸仔
因為得中美有機會爭
咪又係中國香港人
係咪得新一代香港人先唔care
應該係你呢啲連登仔care
勁多呢啲獎牌榜post
就好似中國台灣咁 硬係寫自己係台灣 唔係中華台北
中國大炒緊美國啦
37面金了
跟住就會笑返中國香港
聽日仲有拳擊舉重同韻律泳叫糊,女子golf 都大機會爭到獎牌

今年美國游水輸太多,田徑比過往表現好都冇用
係連登先會產生中國金牌會輸畀美帝嘅錯覺

問題是 美國媒體 也十分在意金牌數,還會研究分析
見上圖NBC在YouTube影片區(需用 美國IP觀看)

https://www.nbcnews.com/sports/olympics/are-different-olympic-medal-counts-know-tally-rcna164477
另:NBC為 獎牌總數 榜單 專門寫了一篇文來解釋 ,美國 與 世界 的不同

美國今晚仲有好多田徑
籃球又應該穩金
呢間歐盟電視台黎 歐盟出錢
中國唔係第一嗰陣時連登仔都好care
弱智樓主係咪返學個陣考試唔合格
就笑拎第一既同學溫書on9,話全班得佢care考試拎幾分
連登仔係咁x 肉酸
如果美帝第一,佢地又會話美帝真係勁,無論軍事,科技,體育都係第一
公道講香港攞兩金都J前十J咗好耐啦
而家又扮咩唔care
唔明有咩問題?
中國金牌項目係嬴9成
美國就60/40
所以如無意外中國嬴了
你去條街問一百個澳洲本地人澳洲金牌榜排第幾,有5個答得出算好嘢
本身奧運呢啲就係用來團結國民的活動,新聞/政府都會放 headline 日日煲,樓主呢啲又係FF 外國人好高尚,與世無爭,友誼第一比賽第二果種人來,連鬼佬柯舊屎都係香
9news日日ig po一堆olympics喎
班VPN移民成日幻想自己係美國人
應該超唔到 而家中37金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞