巴黎奧運會中美最後兩日奪金點分析

1001 回覆
222 Like 28 Dislike
係咪女子自由式76kg vs 日本?
贏面大唔大?
幾點開始?
至少大機過女排
唔計啦
女籃仲dominate過男籃都贏唔到就無得好講啦
2.38第三跳,新西蘭hea跳完微笑
最後美國佬向教練席連叫三聲jump
賽後美國佬話想要獨嬴50,000美獎金
邊個提出自己諗啦
睇到篇文,佢話由90年代已經計總數

https://www.facebook.com/share/p/EctFG4zZPCrdomK9/?mibextid=oFDknk
諗咩撚?兩個都自己出咗嚟講,重喺度FF,紐西蘭後手hea跳係為咗慳力跳後面,計黎

賽後新西蘭選手科爾對此給出了解釋,他稱加賽決定是兩人共同作出的,「我們互相看着對方……都點了點頭」。

美國選手麥克尤恩表示,科爾先提出繼續比,自己也同意了,倆人協商後決定加賽。他補充稱,其實他們最後都有點累,自己也在考慮如果拿金牌,國際田聯會給5萬美元獎金,也就是每人2.5萬美元,「毫無疑問,我得養家糊口,但是,我們會重新開始,會做得更好。」
The discussion Kerr and McEwen shared with officials was short and to the point: both athletes wanted to continue, there was to be no shared gold.

"We're good buddies, good opponents, and good jumpers when we jump together," McEwen said of Kerr.

"He said he wanted to face off, and I was all for it.
柒左就算啦仲嘈
美女單車果邊點?
美國佬輸知道自己柒咗咪咁講囉
新西蘭嬴咗肯定唔會篤爆佢
2輪暫時78分領先
澳洲第二70分
香港果個呢
有無機銅牌
唔好FF咁多
暫時22人排18,應該無機
其實不如改例一係一定雙金,或一定要jump-off,要運動員自己傾咁on9
Hamish Kerr wasn’t interested in sharing high jump gold with Shelby McEwe

Kerr, nicknamed “the Flying Kiwi,” had a different view: He had decided long before Saturday night that if he faced double gold, he would decline and jumpoff.

洗撚自己諗咩
賽後有報道架啦

新西蘭嗰個大熱門賽前已經決定唔會share金牌
美國嗰個賽前根本冇人估到佢會突破到PB到爭金牌,新西蘭提出要跳附加賽之後Shelby McEwe的確有考慮到獎金同意繼續跳,但根本唔係重點

由Kerr決定唔share金牌開始,已經一定要跳附加賽

你唔識就咪屈啦
根本係你一早先入為主就笑鳩人
仲繼續兜
柒唔柒呀你
連「新西蘭唔會篤爆佢」都講得出
佢目標入頭十咋
你估美國佬會唔會後悔唔share金牌
佢都知中美鬥緊獎牌
中國&美國人都笑柒佢就肯定
想問點解舉重果個點解舉左136之後唔舉第3舉?
覺得夠贏,留力下一項
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞