巴黎奧運會中美最後兩日奪金點分析

1001 回覆
222 Like 28 Dislike
有6項新野,lacrosse, baseball, softball, flag football, squash, cricket
bowling應該唔會啦,高手拎300成日見
除非加d new rules既姐
東非黑人的體格是另一項優勢,他們的一條小腿平均比歐洲白人輕了 400g,相當於在跑步時節省了 8% 的能量消耗。而且由於生活在赤道附近,他們的汗腺發達,跑起來散熱快,這也是耐力強的一個重要原因。

另外因為本身跑泥地,所以對抗力更強,加上其他體育項目發展冇咁發達,所以專注跑步
美國拿手嘅項目 成日失手 唔穩陣
相反中國拿手嗰啲 真係打風都打唔甩咁
美帝今屆冇得cup啦
叫白人減下條眼行唔行得通
現代五項 改左制, show jumping變obstacle racing
舉重最後決定有得keep
breaking取消左反而澳洲想到時2032再搞
點解唔攪個d印度佬鍾意既板球
cricket 就係啦 ching
不過英國都多人打
有6項新野,lacrosse, baseball, softball, flag football, squash, cricket
我都覺五人足球值得加
又簡單明瞭又好睇
籃球都分兩項啦
足球咁大嘅項目完全可以分
射擊先真係要CUT囉
https://www.facebook.com/share/p/v3gYs5iHzv7iZx3A/?mibextid=xfxF2i

下屆LA d venue
個泳館好大,diving 係outdoor
中國贏了!! 牛B !!
cut 乒乓同跳水 開幕玩到閉幕 煩撚到
舉重又真係好傷身
運動角度睇係唔太支持
以觀眾角度就幾好睇
有時都幾熱血
今屆候志慧兩舉都fail
最後焗舉再重啲又成功個下幾熱血
正解
上小紅書睇下
我都好想有桌球睇9 ball娛樂性咁高其實一定多人睇 啲觀眾又投入
cut埋個田徑,煩撚到
on9 過乒乓波
其他國家學唔到水花消失術仲有咩好玩
好撚on9,人地練到就話唔好玩
咪cut長跑加其他運動項目仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞