黎耀祥如果當年學林家棟離開 TVB ,成就會唔會更高?

160 回覆
9 Like 108 Dislike
有冇諗過大陸無人搵佢做野
搵佢做偶像劇又唔係
搵佢拍埋去老戲骨鬥戲又未夠班
TVB 套梟雄 佢同黃秋生同埋湯鎮業拍埋
黎耀祥由主角演到配角咁
完全比下去
應該講好彩佢仲留喺TVB,翠台一路覺得佢係二三線演員外表上,大後睇翡翠台竟然俾佢上到位
都濶吖,勁奸又得,勁慘又得,有錢窮L全部carry到。譬如依家太保你叫佢做有錢佬就唔得,謝君豪做唔到老屎忽差佬。
唔會,本身都係垃圾
陰陽路
恐怖雞
佢衰偷食又推晒落條女度搞衰自己姐
撈家Bobby 陶大宇嗰代已經係咁啦,廖化作先鋒
佢本身外型就係配角
最主要冇主角相
同意 都唔知林邊忽好戲
宜家無喇
唔會, 林家棟離開左tvb 捱左好多年,先有今時今日

反而黎生似調轉,喺出面捱左好多年都係做蛋散,喺tvb先爆起左
由電視台跳去電影圈果班小生,有成頭家要養都仲可以係電影圈慢慢捱上位,應該真係得張家輝做到
佢捱緊時重有關詠荷撐住啦。
冇錯
果陣佢拍電影拍到抑鬱番唔到工,就係靠關詠荷岩岩生完冇耐,都即刻復出拍同事三分親頂住頭家
有陣鳩屎味既角色就好岩佢
無你諗到咁差3-5線個啲出面都有接job
你講個啲主要喺廣東省,如果成個大陸計一定林家棟,香港電影比起tvb 一定傳得仲廣
我講嘅係全中國, 唔係廣東省
之前youtube睇無限超越班第一季
好多大陸演員都好熟tvb劇情, 使徒行者, 金枝慾孽個個都背得出劇情
連n年前鹿鼎記果個2打6車保羅都有知名度
可想而知黎耀祥呢d一線大陸知名度應該多數人識
最簡單朱凱婷都話08年北京奧運做訪問, 要達tvb個名出來吸引中國運動員去做訪問, 可想而知大陸始終有鍾崇港電視台
我敢講黎耀祥100%知名度高過林家棟
咁可能以前,我識啲大陸後生識林家棟唔識黎
全中國

好熟tvb劇情

個個都背得出劇情

2打6都有知名度

假如話

「中囯人𠆤腦填滿翡翠事物」

糸米客觀陳述

又,對於客觀陳述都要畀負皮旣人

算唔算玻璃心
中國有邊個後生仔識廣東話唔識吔屎啦梁非凡
呢句說話巳經同dllm 扑街 同級廣東話入門咁濟
中國宜家直頭識廣東話都唔多呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞