黎耀祥如果當年學林家棟離開 TVB ,成就會唔會更高?

160 回覆
9 Like 108 Dislike
黎耀祥出過去拍好多二三線電影,主角都做過,不過無乜邊套hit姐

而且不少都做D奸角/反派
好似愛你愛到殺死你

最大製作應該得風雲演泥菩薩呢個小配角
黑社會最似古惑仔就係占咪仔同東莞仔兩個,
張家輝最柒,古惑仔邊有咁ON鳩食瓦匙羹架係都質大佬食鳩死佢然後坐佢個位啦
以家拍親個D定形 好似無左佢唔得個D
佢拍電影果期係電影業最低潮果陣, 黃秋生, 張家輝都係咁接爛片, 佢出名果堆片都係靠VCD, 電影台先多人識, 有鬼票房咩
仲有最決定因素, 祥仔要養成頭家, 家棟一支公, 差好遠
有套美亞定唔知咩電影做鹹片主角養女好鬼過癮
唔會
你講果啲乜乜物物影帝,只係小圈子圍威喂
談不上叫成就
黎耀祥評價唔會差喎,只係無主角氣場
同埋近年角色定左型
早年無論電影定電視既角色都好出色
但林家棟幾型
佢都搵夠啦,要成就黎把春?
天下兵馬大元帥
東莞仔唔係多啲人識啲? 大陸台灣跨躝個幕好出名
秀才愛上兵真係巔峰
戴從文 戴從武
韓信真係100分
柴九嗰種聲大大演繹有幾多電影會比佢做主角+紅到
相反林嗰種低調cool嘅感覺就好多電影需要
真心 佢韓信做得幾好
有出去電影圈闖,又去過亞視,不過撈唔掂所以先返返無線

香港娛樂圈點解會出現呢種情況

糸 黎耀祥 既𠆤別例子

普遍香港演員都遇過旣窘境
佢2000年左右係咪出咗去拍戲,記得有套男人胸女人home
tvb林家揀 有浸翡翠味照

TVB林家棟 到死果日搣唔搣得甩浸翡翠味?
https://lih.kg/3575685
佢都叫唔好戲?
大把電視人拍電影唔掂/票房唔好,而且電視密密做,電影要等機會,成頭家果啲點博? 林家棟一條友就等得姐,而且電視搵嘅$又唔係話少, 你睇陳豪,人工都3000萬,代言廣告拍劇都未計

3-5線果啲都好好搵,你睇愛回家果堆
佢以前都拍過電影
就係電影撈唔掂先走去做電視
其實你哋話佢成日做返柴九,擺明先入為主咗,你睇佢拍文戲/醫生 都好出色
講真 佢係最無資格做一線既一線
佢走過啦
就係唔掂翻Tvb先有巾幗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞