[law友入]有無University Of Law 同學?

44 回覆
1 Like 28 Dislike
搭單一問
讀JD係咪 基本上要辭職份full-time去讀
成功例子實有,但機率真係低

個人建議PT讀
進可攻退可守

BTW你過多十年會覺得錢緊要啲
師兄報咗part-time JD?
師兄tg 傾?想知多d option
[url]@Qwas1890[/url]
未 想知多啲
我今年年頭去過佢Admission,覺得好伏
邊啲位感覺唔好?
請問師兄而家有冇報到其他program?
Online讀應該可以無限重溫d lecture tutorial?
多謝ching咁有心機嘅意見

你朋友本身讀過law,應該唔駛上堂,只係專心預備考試?

同埋好奇一問,本身香港LLB,再讀GDL,有冇得exempt conversion(本身應該都讀過hong kong land law etc)?
我朋友UG 香港八大讀engine 之後去左讀full time GDL 入到PCLL 實習都做完 而家做緊律師 佢都讀得好搏命 如果你有興趣行呢條路你要有心理準備係會辛苦 不過就算最後上唔到PCLL 都叫有個qualification 係手 轉工都有多d機會
JD聽落係威d 你有50萬都可以讀嫁 只係性價比上GDL會係高d 講真你讀JD未又係要夠分先上到PCLL
University of Law 香港有邊間大學肯收PCLL?
如果無乜成功例子啲錢同射落海無咩分別wor
HKU Space GDL top up都仲有港大要盡道義責任收番十個八個入去讀

你咁急功近利想用一年就行人地三四年先行到嘅路
你真係咁聰明定係抄左好多捷徑 定係比人撚化啊
自己諗啦
push
Ulaw喺香港好似得返online堂上?
人地本身唔知牛劍定G5+MIT架
呢D人讀咩都上到神台啦
同入唔入到pc有咩關係?
上神台就關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞