美國法院判 Google 非法壟斷 外媒:或面臨解散危機

112 回覆
79 Like 13 Dislike
咁點都要有個預設搜尋器
Google冇意務為其他搜尋器提供客源㗎喎
nvda 同amd比邊有google同其他比咁離譜
個AI答既野係上網search幾條link比你當答咗,咁我不如自己search
民主黨大金主黎,邊撚敢搞,最多咪又又又罰錢。
九唔搭八
Google 會執?
法院用Bing囉
同中國一樣搞鳩自己行業
OpenAI課完金比政客,要Google比SearchGPT上位。
他又指新加入市場的競爭對手即使具備同樣的技術條件,還需要額外幾十億的資本才能夠與 Google 競爭

人地幾十年黎投資左幾千億唔計
抵啦, 攞啲私隱嚟賣
叫Google係時候課多啲金畀美共民主黨啫
咁多年嚟有邊間大嘢真係比人antitrust到執?
youtube都掌控90%以上網上影片服務市場,鍾意就隨時黃標又刪人acc,係咪要google拆返出黎?
解散咪解散囉,反正而家Google似係印度公司多過美國公司
好正常,呢啲科技巨企再唔出手搞佢就變財閥控制成個國家

習大大上次就係見美國大選班bigtech咁先開始限制資本無序擴張,馬雲仲唔識死想搞螞蟻金服想建立中國bigtech模式陰啲陰啲想奪中共權
又俾錢又強制
你去俾錢叫雞但俾人告強姦
"新加入市場的競爭對手即使具備同樣的技術條件" <--- 依家邉個對手有?
Windows咪比歐盟迫做左好耐
一開始比你選用邊個browser
搜尋器都一樣可以咁
Openai準備出SearchGPT
想喺連登搵內文嘅野
打「xxx 連登」係搵唔到

google search 野真係好好多
搞得好,呢間嘢已經變咗devil
Youtube又亂鳩咁審內容
影響不大 最後咪又係和解俾錢解散個屁 之後咪又係人人自己改番default做Google 幾廿年用Windows 都係咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞