「電話騙案」真係越嚟越痴線 , 依家勁多打來直接講普通話!

239 回覆
506 Like 3 Dislike
經常打黎話我個微信支付要罰幾百蚊.
我就普通話 [為什麼要罰我錢? 操你媽個迫, 操你媽, 操你媽......]

利申: 微信支付唔係用依個號碼登記
上面咁嘅環境,無辦法,身為同胞應該要體諒吓

国家真的急了 中共政治局:確保零就業家庭動態清零
https://lih.kg/3731655
我都試過類似 我喂幾次cut佢線
之後佢打番黎話「喂你老母咩」
你等我一下,放低電話,然後播大悲咒佢聽。

這個服務就是我開通的,你趕緊扣錢,快點開通給我使用。(佢祝我使用愉快)

兄弟,我也是攪詐騙的 (傾咗成個字行情)

深圳公安寶安分局,有什麼可以幫你? (佢極速收線)

我跟你講,你們攪詐騙的錢是不義之財,會有報應…. (感化咗佢成兩三分鐘)
有ADHD死開啦
遇到呢大陸電話 第一次聽即刻就屌鳩柒佢,然後再將自己條線飛過去就近警署,等佢不停打去警署
我上過叫佢講粵語
佢就狂用普通話屌我,又話我係狗娘生
痴撚線,打黎呃人都冇d誠意
電話騙案一定要玩柒佢哋,或者屌柒佢哋,加重佢哋成本
係呀宜家會大大聲屌鳩你
話你cut線
我諗係詐騙手法進步咗
先唔出聲, 突然9音9叫, 佢戴earphone 應該好震撼, 連打幾次黎想屌9我
有次條on9打黎話自己係政府部門, 反問返我點解會講廣東話唔識講蝗話
佢地應該係智障
有次打黎講我全名, 我問佢呢個咩人, 男定女, 條友呆咗一陣之後答錯, cut 佢線佢仲打返黎
連續打返6,7 次,條友嬲到仆街 次次都唔同number,
而家每日垃圾電話多過正常電話
唔洗懷疑啦
我之前有次開完個number都未同人講過就有電話打嚟
今日聽咗一個咩咩微信專員,講咗一大堆嘢
我:死開啦大陸仔
蝗:先生你說什麽
我:屌你老母呀
蝗:先生你說什麽
我:屌你老母呀
蝗:先生你要尊重別人的職業
我:屌你老母呀,大陸仔,識唔識聽呀屌你老母
蝗cut線

職業:騙子
1分鐘6個手機號碼連環打黎
最近直頭識講埋廣東話,
仲要噏到你個名,
話自己係中國移動,
話我簽咗嗰個手機分期計劃,
叫我畀個銀行戶口佢
之後話冇簽佢話要cut,
佢話做唔到一定要畀
我同佢講咁你公司地址係咩呀,
買邊間度簽佢噏唔出
之後我話其實我都係你同事佢即刻收皮
溫馨提示
中國移動已經有出po講
不嬲都係直接問佢一單收幾多佣?我話我都搵緊工,可摸耳介紹返
普通話電話一早已經好多。
但呢排真係多左新招,咩微信保證金果啲。
就咁cut線唔應,好似冇禮貎喎。
不如先應佢一句:巧你老母個老母
我都試過
跟住佢話你做乜接咗電話又唔出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞