「電話騙案」真係越嚟越痴線 , 依家勁多打來直接講普通話!

239 回覆
506 Like 3 Dislike
唔會聽,再聽來電口訊,知係呃人電話就block

唔敢出聲驚被人偷聲
最搞笑係,我聽到佢後面啲背景聲,啲人都係打緊電話講緊你好
其實應該
1)直接cut線
2)等佢響到完
3)接 再cut佢線
4)接 唔出聲等佢自己cut線
以上邊個做法先係最損人利己?
其實正常情況下 每一個人都會直接cut線
咁佢就去搵第個目標
我有諗過 咁如果全世界人都接曬佢地電話唔出聲擺係到 咁佢地會點

聽電話用佢D air time ,但唔出聲唔好有任何互動
借黎過橋啫 求其用d唔係香港嘅南亞passport都做到實名 你咪飛過去拉佢囉
幾好喎,叫到佢耳鳴
我答佢"沒有,沒有,沒有"
跟住收咗線
一聽普通話即CUT線, 講多隻字都費事
尋日收到5個
完全聽唔明佢UP乜
我試過幾次
佢地都無鬧返我
反而同我一齊鬥唔出聲
同佢玩唔係唔得, 不過班友有D好痴線, 佢地係識聽屌你老母, 有朋友一聽佢第一個字即回屌你老母再CUT線, 不過對方之後用唔同號碼打左十幾次比佢話要殺佢, 咁佢當然唔會以為佢真係來, 但都只有熄機個幾鐘
又話電話號碼實名防騙案
我都試過 一開頭話微信乜撚,但我都冇用所以由佢講
過左陣唔出聲,佢彈句草你媽B SB ,cut我線
我直接mute左佢
玩還玩,記得用機械聲或者用其他噪音玩。唔好用你把聲去玩,轉頭cap你把聲train AI呃你身邊人。
我覺得最撚癲既係你cut佢線佢會再打黎
直接講"國安處"
原來係微信保險,我仲係咁問佢衛訊賣電話點解轉左保險

佢叫我續保每月$800,我話咁抵$1000幫我續10年就cut我線,都唔知點先比佢呃到
呢班友唔知係比屌太多定係本身對香港人就有敵意, 你玩佢佢直接人身威嚇你, 好似上面講個朋友一開聲屌佢佢就話來香港殺佢全家
幫佢把撚咩, 等佢地狗咬狗呀嘛, 屌
我喺隔離食花生
我約佢南丫島2300,佢話有無Starbucks,我話無Starbucks,不過有間cafe你,都唔想過嚟喇咁冇誠意唔傾呀
有次完用唔同號碼再
你老X..cut線
你老婆...cut線
你家姐.....cut線
之後老世屌我,要屌返去先屌
申利:係梯上面
有個普通話人係咁打黎, 收線佢又打黎, 打左都幾日問我係咪機主
之後我忍唔住講句 ENGLISH PLEASE
佢: ENGLISH!?!?!??!
從此就無收到依種電話
我係加拿大間唔中都會收到講普通話
放低部電話,俾佢繼續講,嘥下佢時間都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞