[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (22)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
邊撚度有文具賣
其實真係幾抵
終於推個殼
局你買件閪tee
馬閪偉
巴老師
https://www.facebook.com/hk01.sports/videos/863753355115276

01體育

【黃洋退役】我們給黃洋大哥的告別禮

【黃洋退役】
勤奮、拼搏、專業,是我們場上對黃洋的印象。
「其實我都會食麥當勞,我會做足、不會做多,沒大家想像中那麼好......」大哥偏偏想在退役時打破大家對自己的幻想。
究竟真實的大哥是怎樣的?
從玩得夠放的大學室友、同是內援背景傑志好友郭劍橋、親自認證的「死忠」口中,一起拼湊出我們的黃洋。
他今天將正式告別球圈,讓這成為我們的回憶,也是送給大哥的退役禮物。
得50件衫
想做有心人都難
50套黃洋字 唔係50件
冇諗過係黃色印字
正常係白色?
基爾頓只會點人幫佢做野
傑志搞比賽唔意外
下次伍健負責出錢再交俾理文搞好過
馬體會會整件衫比大哥?
黃洋大鳩好黃。
當買殼送濕鳩tee+頸巾+場刊好似啱數啲
光頭肥佬
你試吓倒轉來諗:買手機殼送Tee,會唔會容易啲接受?
其實我都會食麥當勞

連登營養師進場未
想買平飛大概幾點要開始喺門口問人
今屆「賽馬會青少年足球精英匯」周三(7日)舉行首個公開活動,超級青年聯賽選手隊與在周一(5日)抵港的曼聯U16,在將軍澳足球訓練中心(FTC)舉行操練,曼聯名宿奧沙亦有現身,並以港隊在今屆巴黎奧運收穫獎牌作例子,證明只要本地球員奮發向上,有力挑戰亞洲以外的高水平聯賽。

超級青年聯賽選手隊與曼聯U16將於周五(9日)在旺角大球場舉行友賽,兩隊是日於FTC在曼聯青訓教練指導下完成操練,奧沙則於收操後,與幾位球員玩小遊戲,合作把皮球頂入水箱,場面歡樂。

奧沙獲邀參加今屆「賽馬會青少年足球精英匯」,他表示曼聯U16與香港年輕球員交流,令雙方皆有得着,呼籲球員珍惜機會:「對年輕球員嚟講,可以認識嚟自唔同地方嘅球員,係好難得嘅機會,而且嚟緊兩場波應該有五、六千人入場,班仔見識過大場面之後,會變得更加成熟。」

多年前已曾跟隨曼聯訪港的奧沙,感恩是次到埗後,仍然受到不少球迷歡迎,又鼓勵香港足球員持續改善自己,爭取在國際舞台發光發亮:「香港喺今屆奧運攞到幾面獎牌,證明呢個城市都有能力培訓出優秀嘅運動員,所以只要足球員繼續努力,話唔定有日可以衝出亞洲㗎!」

至於代表超級青年聯賽選手隊出席訓練的李呈,就稱曼聯U16球員練習態度認真,推動他尋求進步:「頭先見到曼聯U16班球員,練波嗰陣好搏命,如果有幾腳做得唔好,佢哋甚至會嘈起上嚟,我哋好需要學習呢種執着,先可以進步得快啲。」

原文網址:以奧運勉勵本地小將 奧沙:香港運動員有料到 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240807/bkn-20240807115013477-0807_00882_001.html?fbclid=IwY2xjawEf4FNleHRuA2FlbQIxMQABHfRp9rAUmQ6NhCImiWTybKhoK5uqKW_hVbi_PCiiSWaAVPsUH9ZLkXlHHw_aem_QfT7t6ppTsrFvHkp-KzqoQ
你重度?
現場買飛可唔可以用信用卡?
早一粒鐘穩陣

可能本身個價唔算高 又唔會有人買嚟炒
所以都唔係好多人放
見Carousell都係徵多過放
徵嗰啲都開到$250-300
放就通常原價
買齊pin, 毛巾同場刊都唔夠399
係咪要買多幾本場刊攝枱腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞