依家西方國家愈發敵視中國,點解香港人仲幻想移民就會有更好嘅發展?

76 回覆
5 Like 74 Dislike
五毛唔洗喺度煽風點火唯恐天下不亂
西方從未敵視中國人,外國一樣有支那留學生
只係禁止預防避免輸入間諜 和共產黨有關的人物
都係捕獵支那狗同歧視支那狗啫
全世界都係咁啦
: Where do you come from?
: From Hong Kong
: Oh, China!
因為呢家問題最大係印度同中東果堆難民 做成好多社會問題
政府仲要拎D 稅黎養班新行民
香港人圈子對比起果堆人 根本不成氣候

而且左膠當道 大部分人睇既都係 新移民能否融入社會/價值觀
最少香港人比起果D 中東印度佬 更加願意融入個價值觀
係敵視中共
East Asian咁撚多種人,只有中國人會覺得yellow = Chinese
關於移民衍生嘅問題,依家比較集中將矛頭對向印度裔、穆斯林
英國竟然得咁少
依家西方國家寧願選個印度裔上台執政,都絕對唔會俾華裔染指權力
高級黑
奇怪樓豬呢啲中国低下層咁無腦,點解你又唔諗下,中国所有高官同富豪都將妻兒同家產轉去英美歐?
化番個韓妝
唔講中文
鬼知你中國人

不過金鐘M記果班就真係留港算啦
真人真事
連登仔成日話留港做二等公民 移民果d地位仲低過穆斯林黑人 好似英國d暴動 移民果班連政見都唔敢講兩邊都驚得罪 去到幫穆斯林黑人難民墊底 安分守己怕惹事既黃種人就係最易蝦
因為香港人鍾意舊野
人地英國有得做投票,香港呢臭閪蚑那賤蛆
英國屆屆揀完咪又食屎 ,仲要呢個世界蠢人永遠佔最多數,做人係講實力靠自己先有用 ,有錢係邊都嘆世界,無錢去到邊都捱窮 ,比張選票你社會地位都係低過黑人難民 ,又打救唔到你既垃圾人生, 你咪慢慢拎住張英國選票打飛機啦
如果他日中共真係發癲打台灣發生ww3
香港人而家移民
最差最差結局都只係會好似二戰美國日裔咁入集中營住一陣

如果唔走 中共要捉你去做炮灰捉你去肉身填海 你就冇機會走
就算香港人真係唔洗俾人捉去參軍
全世界圍堵中國及其盟友時 香港又走得甩咩
你地臭閪蚑那個馬雲有錢有實力,結果
見你呢d人笑馬雲真係搞笑 , 人地有錢到有咩未玩過 , 你呢d仲求緊張選票改善生活 人地已經追求緊佢野心,就算依家收皮手上是但拎d錢出黎fing都夠你地玩18世 你繼續打飛機啦 24小時望實連登做鍵盤抗爭,呢d垃圾人生比你去英國有一千張一萬張選票都無能用啦
無能用你地臭閪蚑那又咁驚選票既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞