黃妍Cath討論區(36)|新歌 告白前先看天氣預報|黃言| 這瞬間就提示你即管 牽起我手|好天是絕技 你表白咗未?

648 回覆
6 Like 8 Dislike
你貼嗰個官方post下面個tag都係#黃妍,並冇tag到#牙妍,已經證明「牙妍」唔係一個名,只係黃妍個「妍」字加咗個錯字「牙」(正字為「阿」)去作親暱稱呼。
hashtag一定要落晒所有䁥稱?
又係你話?你有咩權威?
因為唔屬於名嘅一部分,所以唔需要落。你又係咩權威證明到Sony係當牙字係名嘅一部分?
妍婆都係黃妍嘅䁥稱 但冇落喎
即係唔一定要落晒所有䁥稱囉
你想證明我錯 舉證責任係咪喺你度?
首先,你貼個post冇講過「妍婆」,唔知你講緊咩其他嘢。

再者,你貼個post只係Sony Music有用牙字,並冇證明Sony Music當唔當個牙字係名字嘅一部分。因此你個post唔屬於證據。
https://www.instagram.com/p/CvXaLZXBSDN/

呢個post黃妍另一個官方䁥稱叫妍婆
但冇hashtag妍婆
反映sony music唔會hashtag所有䁥稱

第二疑點利益歸於被告
所有疑點都對我得益
婆係輩份稱呼嚟,唔包喺名字入面。等於你喺解叫一個人做阿婆、婆婆,對方個名唔會變咗婆。

兩個post加埋已經證明Sony Music唔會tag親暱稱呼「牙(阿)」同輩份稱呼「婆」,只會tag個名。所以「牙」係錯字。
喺街*
兩個post加埋只不過證明sony music唔會tag䁥稱
唔代表牙同婆唔係䁥稱嘅一部份
你點證明佢係唔tag定唔當兩個字係名字一部分?
因為sony一係唔tag
一tag就只會tag正式全名
其他藝人都冇tag䁥稱
如果唔當兩個字係名字一部分
佢會淨係tag個"妍"字 但係冇
呢個係你自己個人諗法啫,你嘅諗法唔可以當證據證明任何嘢。所以「牙」係錯字。
話個牙字唔係䁥稱嘅一部份都係你個人諗法
你嘅諗法唔可以當證據證明任何嘢錯
個「牙」字係名字一部分係你自己個人諗法,你嘅諗法唔可以當證據證明任何嘢。所以「牙」係錯字。
疑點利益歸於被告
你想證明我錯
所有疑點都會係favour我
Sorlymutesik出啲片字幕都用牙妍啦
都唔知嘈乜撚

https://www.instagram.com/reel/C_igZyuhKE

https://www.instagram.com/reel/C6GwbyQhYIr

利申 TLDR + 已blocked
啱啱都block咗

又睇動漫
八二面?九一面?
蛾眉月
好淫
益晒啲日本仔
唔緊要 平時都益哂我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞