做左某S手機牌子好多年 你問我答

423 回覆
36 Like 100 Dislike
我所講嘅麻煩應該係要打好多嘢
始終唔係好清楚唔敢講咁多

offer
如果計現家係第一個
pre order唔計
理論上而家嘅應該係最廢
勁過pre order比人屌死

點解話第二第三個係最抵
因為pre order係比啲追機嘅人買
熱度好高
過左二三個月
熱度減退左自然需要啲優惠
吸引啲人去買
簡單啲嚟講要買嘅人係唔會睇offer
要睇offer唔會第一時間買
原來係噉
我每次都追機買,好衰唔衰嗰陣又覺得唔訂會蝕底,趕喺 VIP code 完之前訂機
出色
次L次訂機都喇叭
講起訂機我有啲野想講
佢地個訂機系統好似幾好
但係其實要靠啲同事 一個個咁mark低啲資料

今年有個小故事
唔知呢到有冇人係訂摺機 然後被通知更改贈品
加送左啲飛
佢哋講嘅原因係因為唔夠貨所以要通知你哋轉贈品
其實其實係將你地啲贈品 畀咗其他channel當贈品

訂機咩都有
訂完迫你地轉個廢啲嘅贈品
其實唔係冇貨
係比其他人for sales
唉,講起個喇叭,上年 Z Fold5 送嗰套 Soundbar 連 Subwoofer,連 HDMI ARC 輸出都冇,都好意思送嘅。套嘢送到嚟,我當垃圾放喺後樓梯抌咗,唔知邊個好心人執嚟用
仲有今年個音樂畫框,我相信啲人寧願要 Flip6 嘅 Soundbar,但係又唔畀轉。你哋諗送贈品班人又好嘢嘅,送晒音樂畫框就轉送 Soundbar,即係割鳩之前班人韭菜啫
應該差唔多
最新果個電視 都岀左一段時間
而家有冇s25消息
諗住買部s24+玩下
邊有咁快 s25 25年先出
見到 Z Fold6 個 promo 做到 8 月 31 號就知有排等
飯盒咩黎 啲錢多到洗唔曬
將呢啲錢洗落offer仲好
用緊fold 5,買咗care plus
係咪萬一屈爆部機,畀$1798 就換部replace unit畀我?
$1455先啱
S23 Ultra mon 花咗,有 Care+,換 mon 資料係咪 keep 到?要整幾耐?
唔同mon貼可能影響到超聲波個穿透率同折射率,令到部機“睇”到既指紋同之前有分別

有無試過換完貼之後鏟晒啲指紋重新rec過?
有再rec過
不過有啲貼左就好難rec 唔知係張貼問題 定係佢老化左 貼左就rec唔到
已經換左幾款貼
用到幾年到
s24好用?
宜家買s23u 抵唔抵玩,買幾多gb ram 比較好(唔打機)
23u 港版有其他容量咩
我覺得好用個24先
最近有啲事同埋同埋旅行
有七年更新
如果你頂得順個電池嘅話其實可以用三四年
我自己就用水凝貼
係淘仔買幾蚊
太耐無換手機無研究,仲用緊note20u
你鍾唔鍾意曲mon先
如果想用返直就24
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞