有冇巴打用minoxidil 米諾地爾 生鬚水?

44 回覆
2 Like 4 Dislike
佢果陣係 碌完12個鐘唔可以搽
所以佢係朝早搽 夜晚碌
係會紅架 ~
好慘但都算成功例子,多謝你分享呢個慘痛經歷

共勉之
人在外國,係costco買黎都用左一段時間,係有多啲鬚,但係真係做唔到落腮鬚,會再堅持多一排先
用過其他牌子 淨係生到幼毛,唯一辦法真係好似鬼佬咁埴鬚
你係天選之人嚟喎

咁你最後剃鬚係剃晒定點?因為我睇人講過剪短佢會生得好啲,同埋二嚟見人都醒神啲呣
我地應該堅持用多幾個月會生多啲希望係

我會試下食埋biotin,遲啲再更新
價錢應該幾貴下

同埋始終想生屬於自己嘅鬚
Ching 幾多歲?睇reddit 係有好多factor 影響,有啲人又話要用埋derma roller 先有用
廿中,我本身係得嘴唇上面有少少汗毛

例如?飲食/壓力/睡眠之類?

食supplement、用roller、每日搽,有用嘅都要做㗎啦你搽得都係想生鬚啫
聽講做多啲gym 都有用,boost 下testosterone level, 同埋遺傳囉,冇就真係點揸都冇
頭幾個月效果係幾驚人 不過樽頸位太難過喇
雖然話就話有得用藥生 去到最後都係睇基因
多鬚嘅時候好懶剃乾淨 我長期都係好長鬚咁
以前仲修下玩下造型嘅 依家就少啲
長短應該對毛囊生長影響唔太大 你見我未變終毛都刮過幾次
同埋本身由毛囊到皮膚表面都有長度
驚唔夠營養食一食biotin就爆營養到全身炸毛
不過我都係建議畀返啲長度啲毛 主要都係容易睇住個生長情況
適當修剪方便搽
Thanks for sharing,你嘅經歷對我地啱啱用無耐嘅人嚟講係好大嘅鼓舞

如果我都成功嘅話,應承你,我會用啲鬚根嚟拮你
其實我都生得唔太靚 人中位搞唔掂 臉頰太疏
依家都係靠長度掩蓋
同埋有樣野要提醒 搽嗰陣真係要順住毛個方向
唔係嘅話生到咁上下個方向唔靚又定咗好撚柒
我就係咁左右兩邊方向唔同 下顎個方向又柒
仆街方向都關事,我一直都鳩搽+按摩下咁樣,暫時冇乜嘢,嚟緊注意下
我都係生定咗先發覺 同埋睇台仔都有人講
條友打圈搽添
我就係打圈搽呀會生到點樣?你搞到我好驚
Btw pin你ok?
我開始做運動後
D鬚多左粗左
日日都要剃鬚

我諗係睪固酮越高越容易生鬚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞