有冇巴打用minoxidil 米諾地爾 生鬚水?

44 回覆
2 Like 4 Dislike
之前喺Amazon 買過5% 嚟搽,搽咗兩個月下巴位開始生少少鬚,直到依家6個月都係咁,完全冇分別

我都知未必個個人啱用,但又有啲人話keep住用1-2年會有分別,所以都想繼續試下

想話入手15%谷盡佢,點知amazon冇晒貨,連5%都買唔到。有冇用開嘅巴打知道邊到有貨入?
好似要用一世
第一次聽用黎生鬚
有用又唔怕用一世呀
本身冇毛嘅地方冇咩效果
佢其實係促進毛髮生長,所以頭髮同鬚都啱用,好似係
我下巴本身係冇鬚,毛都冇條。所以兩個月嗰陣啱啱出鬚我係好驚喜同開心,但到目前為止唔見有再繼續生
想問出嗰啲係好幻嘅毛毛
定係真係鬚?
一半一半

巴打都有用?
會唔會好似鬼佬咁濃密? 如果就咁生幾條好疏落會好核突
個個人唔同,有人可以生到成面鬚。

戴口罩+定期修理。尷尬期一定有,但如果可以生到鬚係值得嘅
聽講麥浚龍有用生鬚膏
建議你唔好
EBay
點解
女人搞咁多嘢
你而家生果啲叫baby hair
千祈唔好停 你一停佢就會甩就要重新黎過
可以食埋biotin + 買derma roller 碌面 會生快啲
[冇鬚撚] 想留鬚用呢隻得唔得?
https://lih.kg/901107

其實5%已經好夠
我之前有keep住影相睇情況同用 依家懶
有咩都可以問下我
另外都好睇樓主年齡幾大 本身啲汗毛生長情況如何
我本身都冇
到28 開始整 好似搞左成年 下巴就有
但而家32 想搞埋其它位
基本上我而家兩面都生哂d 毛仔
但真係要好有耐性

我用5% 同埋一定要搭埋微針碌
微針用0.5 一星期碌兩次
有人會食埋biotin

我就未聽過人用 15%
Thanks

有冇用過Kirkland?效果如何
我Ex以前毛都冇條 比我逼佢搽到成面鬚
佢就係用Kirkland
不過好似話本身要有毛囊先生到
例如你個case 搽左半年 有出毛毛 咁keep住搽落去實冇死
但有啲人搽左半年 毛都冇條既就點都唔會生
巴打咁撚變態逼人改變身體
有毛囊都未必生得出
我臉頰啲窿窿位都有毛囊同有幼毛 樽頸位係好難突破
所以放棄咗
Roller 係碌完先搽?有次碌完之後搽又紅又痕,冇再用了
我係絲
屌但留完鬚變到勁有型之後就飛鳩左我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞