[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (21)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
比兩間球會啲管理玩啦
美洲盃嗰班都唔使拍埋啲傻鳩片
訓練方案同睇奧運可以無衝突
阿根庭果班最能惡
球圈中人之前話搞外隊一定要有條款話邊個唔到就扣錢(想話人地Tatler Asia唔識DEAL)
咁對方唔CARE 收唔收足戲金任你扣錢其實你都係吹佢唔漲
雞沙文係咪見阿根廷撚得咁開心
自己又撚埋一份?
伍健呢舖點算好?
但其實下體都有誠意過年頭隊濕鳩
新援簽完即黎
其他oblak掛牌冇計
馬體未必認真踢

等睇傑志贏波/和波
巴登卡正名之戰?
拍咗片等於處理咗
屌估 彬仔/龍仔/陳傲軒 每人入一球
一成力都打到你陀陀擰啦 人哋要開季啦
東方今晚有冇live
希望小彬可以改打中堅
有冇八邊形球拍果啲怪腳?
https://gogoal.com.tw/archives/53508

南市台鋼補進3名新外援 FUTURO簽下日本中後衛和田昂士

南市台鋼在昨(4)日以3比0擊敗台灣石虎,新外援薩庫在下半場也取得個人在企甲首顆進球,薩庫現年25歲,是
法國和摩洛哥混血,過去長年效力法國低級別聯賽,上賽季效力法國第四級別聯賽的FC Bourgoin-Jallieu,出賽19場攻入1球。

除薩庫外,昨日南市台鋼出賽名單中,還有一名來自巴西的新外援柏天諾(Matheus Porto),柏天諾職業生涯起點為巴西豪門於聖保羅,也曾效力過塞阿拉(Ceara SC)、米內羅競技(Atletico Mineiro)等巴西知名俱樂部,柏天諾上賽季效力於香港超級聯賽球隊均業北區,上場28場攻進11球,是隊中神射手。

此外根據《Transfermarkt》上的資料顯示,南市台鋼還有一名同樣來自巴西的新外援Toninho,Toninho主踢前鋒,青年隊時期曾效力過桑托斯與博塔弗戈,並在桑托斯一線隊有上場紀錄,現年24歲的Toninho上賽季效力巴西União Rondonópolis EC,出賽18場,取得2顆進球。

台中FUTURO近期也簽下一名來自日本的中後衛和田昂士,和田昂士畢業於仙台大學,過去曾效力過橫濱水手青年隊,在今年從仙台大學畢業後,選擇台中FUTURO成為職業生涯第一站。

年初前往澳洲旅外的中華男足國腳白劭宇,在昨日台灣石虎對上南市台鋼的比賽,身披石虎球衣出賽,也正式宣告回歸企甲賽場,盼能為石虎在剩餘賽季注入新活力。
上季北區馬圖斯去台甲南市台鋼
改咗名叫柏天諾
我哋都要日本啲大學生算啦
岡本同小池之流?
講真
佢話有傷都吹佢唔漲
唔通叫條友落場企咩
說到底
都係睇對家有冇良心
唔睇username都知係傑總講
記得足總班高層講到當年佢哋傾阿根廷場波合約寫明美斯有傷都要係大球場踩踩草,冇傷又最少要踢幾耐咁

唔知佢地有冇吹大左定阿根廷足總實在太窮先肯簽哩啲約
足總幾醒
羅生當年都搞得好撚掂啦
美斯可能俾面自己國家隊先落場踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞