美白牙齒問題你問我答

70 回覆
1 Like 2 Dislike
我只可以講,平時咁忙,大部份人夜晚都係懶刷牙,用電動牙刷會比較好,電動牙刷刷牙方法係續隻牙齒表面停留大概15秒就到另一隻,唔洗好似普通牙刷咁不停郁

如果普通牙刷就好多方法,但重點係來回刷既次數多,但力量唔好太大,緊記大力唔一定乾淨
即係我個款無啦仲要千幾蚊Set
邊個係Athena?
即係用牙膏定牙粉擦好?
藍光漂白係咪真係work
唔可以講完全無用,但係保護牙齒既大前提下,我會話牙膏好d,因為磨擦較小
藍光只係附助,最緊要都係問保證白度或色階,“保證”白到咩色階好緊要
聲波振動個隻係咪無圓頭個隻咁好
牙齦無大問題既話用普通頭反而會比較好
聲波振動都有圓頭同普通頭
聲波振動都係個頻率問題,唔需要買咁貴,重點係有耐性刷,你買幾貴都好,求其刷一樣無用,所以要養成良好刷牙習慣
會飲咖啡是咪唔洗諗美白?
咖啡漬只係普通色漬既一種,要選擇保證色階或鹼性既美白產品比較好
用完crest牙貼 D牙有D酸軟係咪正常?
大部份產品認為越高濃度成份就會白d,所以大部份產品都會有酸軟感覺

但白唔白到係另一回事,同埋白既程度同觀感都會有分別,因為大部份產品只可以漂到牙齒表面,意思就係大家都係用產品A, 可能你本身牙齒表面好多漬用完產品A頭一次會白左好多,但可能另一個人因為剛剛洗完牙,用產品A可能只有好輕微既效果

但都係prefer用無酸軟感覺既產品比較放心
所以點解用電動牙刷比較好😂起碼無咁累先
電動牙刷無run哂佢個2分鐘programme得唔得㗎?
好難講,要因應情況,但我自己會刷最小5分鐘
電動牙刷都要刷5分鐘?
刷咁耐會有gag reflex刷唔到
LM
強弱唔同,我多數開普通mode刷耐d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞