美白牙齒問題你問我答

70 回覆
1 Like 2 Dislike
大部份美白牙齒產品酸性為主,長期使用都會對口腔有損害,可以搵鹼性既美白產品

預防勝於治療,刷牙刷耐d,用牙線等要做足,同埋平時飲食後用清水洗漱口其實都會有幫助
有產品係連敏感牙齒都可以做既
牙齦腫,牙齦萎縮都幾勁,但有產品可以幫到你既,但建議你用番牙線,刷牙刷番耐d, 同定期洗牙
都係表面去除色漬,其實作用不太大
只可以盡量注重牙齒護理,令佢維持得好d,更加要清潔得好d,避免牙齦問題
要視乎你自己既要求,同埋美白到什麼程度,其實你問佢可以白到咩色,佢答你“因人而異既話”,你就問下間。因為保證白度色階好緊要
咁有無咩產品推介?
如非必要唔建議外加任何野落牙齒任何地方,你試想想被牙貼片覆蓋既地方如果長時間清潔唔到會點
答緊喇
平時補牙都係咁㗎啦
咁耐都冇問題
大部份貼片方法係磨完表面再貼,有d黑店用強酸腐蝕牙齒表面後再貼,都會對琺瑯質有害
你望望自己犬齒或隔離個一兩隻牙係咪都會比較黃小小?
自己搵,唔想做sales,搵鹼性產品同保證白度就比較穩陣,個d比個range你白幾度至幾度個d就建議搵第二間再問下
補牙覆蓋範圍唔大。。。
成日飲咖啡係咪好難變番白
你平時有無去美甲店美甲?其實情況差唔多,但牙齒係唔可以好似指甲咁不停生長,所以後果自己諗
咖啡係普通色素黎,比較難白既係因為藥物引起既例如四環素牙,或香港常見既氟斑牙
冇 我成排都係一樣色
由細到大都係咁?
正常點解比較黃d係因為刷牙個時犬齒位會比較容易被忽略,你成排一樣色既話,一係就刷牙時間太短,或者平時成日飲咖啡等等,一係就天生黃,要檢查先知咩情況
牙粉擦牙有冇用
定係去診所整$7000-8000 果d 白最隱陣?
一個字磨,琺瑯質磨擦太多會越容易上色
想問吓點樣係先係正確嘅刷牙方式?
都係一樣,最小要問清楚“保證”白唔白到去B1色階或以上同,因為唔同診所用既野都有分別,保證非常重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞