正視聽 劍擊係屬於D級小眾項目

110 回覆
80 Like 441 Dislike
Fencing 第一屆現代奧運已經有,反而畀你評為B級嘅籃球足球排球當時都唔冇。

PS 足球喺奧運反而冇乜地位
你係咪on9 到logic唔識分
量級唔係級?
重劍唔係劍擊?
花劍唔係劍擊?
你老母生你出黎真係含家產
死返入老母個臭閪
奧委會評㗎
射擊夠排c級啦
你係咪覺得佢會易接觸過劍擊?
想知樓豬係邊個項目嘅精英
一場都冇睇過完全冇興趣

成班跟風狗
其實呢個分級係奧委會比各個總會既分紅比例
少人玩少細項目緊係分少d, 並唔係樓主講將每個運動分級數去比較

國際奧委會體育總監兼奧運副執行長克里斯托夫·杜比(Christophe Dubi)昨天在 ASOIF 全體大會上介紹排名審查方法(但不是其結果)時表示,審查有以下目標:公平和客觀;穩健性;徹底性;和一致性。

體育比賽根據六個標準進行評判,每個標準都有一個權重,如下:

• 電視(每項運動在比賽期間吸引的電視觀眾):40
• 網際網路(網頁瀏覽量和社群媒體提及數):20
• 公眾(根據調查,最喜歡的運動):15
• 觀眾(在主辦地區購票):10
• 媒體(有利的媒體文章數量):10
• 普遍性(國家聯合會的數量):5。
點美好既事總會係連登找到負面既睇法,其實唔係咁易,呢個正係連登既價值
點都易過劍擊
仆街你真係on9嫁
樓主好明顯用優劣分等級
而我就評論佢講呢樣啲
重劍級 花劍級 配劍級各有特色
都唔係用優劣去分等級
更加唔洗提重量級果啲
你認真睇番上面個留言啦屌
冇殼臭烏龜係五毛嚟
好撚癲 攞到奧運金牌都仲唔讚得
不過都同情樓主
一定係由細到大做得幾好都俾父母挑剔
先會有咁既性格
唔關五唔五毛事,五毛都可以高級黑
小龜頭係有種柒味
一種發自內心嘅柒味
以為自己好fun 好能言擅辯
但其實係柒到飛起嘅柒味
我係佢老母真係寧願插盲自己對眼
生左件咁嘅柒頭
真心好嘔心
你搵枝氣步槍返黎玩易啲定搵個劍擊班上易啲呀on9
奧運項目分級係由你訂?
樓主係咪好撚唔開心?因為香港人贏咗
奧運足球就算數啦
籃球既唔係USA有鬼人睇咩
奧委會訂
成個奧運本身全部都係小眾項目。
奧運同世界杯,NBA,NFL,F1比,企埋一邊喇。
反正都係小眾項目,唔洗分得咁仔細。
咪又係拎到600萬
原來仲有咁多人未blk柒龜頭仔
水上項目a級,當年李麗珊好勁
日本滑板嗰條女就撐香港劍擊就唔撚撐
留意樓主立場

你自己信唔信籃球足球羽毛球冷門過體操啊on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞