正視聽 劍擊係屬於D級小眾項目

110 回覆
80 Like 441 Dislike
A級: 田徑、水上項目和體操。
B級: 自行車、籃球、足球、網球和排球。
C級: 射箭、羽球、拳擊、柔道、划船、射擊、桌球和舉重。
D級: 輕艇、馬術、擊劍、手球、曲棍球、帆船、跆拳道、鐵人三項和角力

香港只係拎到最低級既獎牌
唔明點解香港人仲會拎黎打飛機
劍擊確實係好撚冷門同小眾既項目
石偉雄咁撚難贏係因為體操係A級項目
大家明未?
全盛時期嘅樓豬可以開幾多個正視聽post?
即係賽馬咁 有分一二三四班

香港只係四班賽贏 其實係好cheap既成就
學好啲香港話先
單車啊柒頭
證明我跟奧委會個表黎講
呢獲野係堅
請問性愛係咩組別
是但啦 撐香港得唔得

不論咩項目 都要全力去做

香港精神 迫到你暈
呢啲小眾項目 我地CC台隨便搵個認真少少都嬴到牌啦
上網copy勿認真
我咁睇啦,香港人有錢,自然多人玩呢d 劍擊貴族game
歐洲太窮,少人玩劍擊,競爭都細d
競爭細,變相易攞獎
奧運會比賽項目是基於普及劃分類別,由票卷銷量、電視收視率、媒體報導等因素來衡量。本分類將決定該項運動的國際運動總會獲得的奧運收入分紅。[6][7]

目前分類是:

A級: 田徑、水上項目和體操。
B級: 自行車、籃球、足球、網球和排球。
C級: 射箭、羽球、拳擊、柔道、划船、射擊、桌球和舉重。
D級: 輕艇、馬術、擊劍、手球、曲棍球、帆船、跆拳道、鐵人三項和角力。

正視聽 你做咩唔post埋前文後理
足球籃球呢啲窮撚運動鬥唔贏
賽車呢啲貴族運動又唔夠人地有錢
只能夠玩啲冇人玩啲劍擊刷獎牌
同某國拎跳水刷牌差唔多
得Toyz 哥哥既LOL 先係世界級大眾項目,唔好講劍擊,就算風帆,都無Toyz 哥哥個冠軍含金量咁高
香港根本就係用緊呢招
中國香港
熱門冷門咁分?
田徑,水上項目和體操多人睇D定係籃球、足球多人睇D
資金流田徑比得上足球?
唔好玩啦
on9 係運動都要分級數
但係所有d級都係blue blood先會玩
想問你奧運係玩開A級項目入面邊一範?
好撚7呀 係度酸呀朗個6球野
你果種柒係咩級
啱㗎啦 淨係識玩小眾嘢嚟打飛機
其他地方唔知
我相信由今日開始
劍擊喺香港會成為大眾項目
咁事實係香港搵小眾運動黎刷獎牌喎
唔見你田徑有金?
善用起底功能
呢條傻柒逢紅必反
唔駛認真覆佢
你知唔知點解劉翔咁出名?
就係因為佢係A級項目身為黃種人拎到金

屌你老母張家朗D級有西用?
對波D cup就有用
咁你果種柒係咩級?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞