黃之鋒坐監不斷感化d倉友 他日大家都出冊...

164 回覆
619 Like 14 Dislike
先唔講佢有冇能力感化

但鋒仔係叫人唔好衝,打交叉唔衝升旗禮

就算佢感化到,叫人一齊坐都冇用

除非佢真係入獄後性情大變,變左革命派

唔排除會 針唔拮到肉唔知痛
我的奮鬥

相比起嚟,當年鳩達入去之後做過d乜?
講到g鋒好似邪教咁 講兩句d人就俾佢感化

佢係有領袖魅力嘅,不過領導能力差啲

佢係有領袖魅力嘅,不過領導能力差啲

唔係呀.........
雨傘革命帶領眾人 組人鏈

好有領導能力
唔係要將gphone同恐怖份子比較
不過之前巴黎立立亂
就係因為法國捉左幾個宣傳ISIS既人入監獄
之後we connect到一大班監犯
放左監出黎就
變撚左攘夷戰士
阿桂
希特拉未上位之前都坐過
捲土重來! 期待
呢個post真係群魔亂舞
佢可能發覺監犯有用過毒撚

一向都係
本身入去坐都憎憎地政府,gfung 講兩講第時遊行示威一定出嚟,本身又有案底唔怕俾人拉 今次放虎歸山他日後患無窮

有案底 = 唔怕比人拉

我真係笑左
有案底, 比人拉, 到時就要番入去坐

你以為有案底比人拉多次就唔洗坐監??

坐監有咩好怕?
坐監係光環,
變撚左攘夷戰士
阿桂

諗起阿圭坐監改變成個監倉嗰集
巴基船長
唔怪得香港咁失敗~原來仲有咁大批人信佢~
宜家仲係少年監獄
仲要同sir報 thankyou sir 唔該同學wor

代表咩

代表你未睇同囚

代表你個人戇鳩睇完同囚就以為全世界都要thank you sir唔該同學

代表你個人戇鳩唔識中文
唔該啦
成碌柒咁衝出黎話人
自己思考下 上文下理先發表偉論
本身入去坐都憎憎地政府,gfung 講兩講第時遊行示威一定出嚟,本身又有案底唔怕俾人拉 今次放虎歸山他日後患無窮

有案底 = 唔怕比人拉

我真係笑左
有案底, 比人拉, 到時就要番入去坐

你以為有案底比人拉多次就唔洗坐監??

你係咪唔明個重點係邊
本身你無案底
你會因為怕俾人你拉去坐監而搞到自己有案底
於是你做嘢會小心啲 唔敢去得咁盡

但係既然而家都有案底
咁你就無咗一開始怕有案底而淆底嘅心理
於是做嘢就可以去盡啲

我知我講得有啲1999
希望有其他巴打補充
不過一定唔會係你講嘅以為有案底俾人拉多次就唔洗坐監囉

D人唔敢犯法, 唔係因為怕有案底, 而係怕要坐監

有案底其實唔係大件事, 最多無得考公務員
好多人有案底一樣生活得好好
但你比人拉去坐監, 就會失去自由

即係咁
一個賊仔因為偷野, 要坐四個月, 有案底
然後佢放番出來之後, 會唔會因為有案底, 所以去到盡, 走去殺人, 強姦??

如果佢真係去殺人, 強姦........的確唔會怕留案底, 因為佢本身已經有案底
但最大獲係, 到時就要終身監禁

豬閪成,重點錯撚哂

你就真係錯到離譜

以為有案底就天不怕, 地不怕

你啲語氣咁鬼似啲廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞