巴黎真係好浪漫 各國係條河到出場

180 回覆
92 Like 181 Dislike
工業革命倒左幾百年既污染物落條河度,d運動員游完上黎變晒生化人
九月就打回原型啦 咪睇小法國佬
嗰屆開幕禮係勁
之後倫敦即刻話有壓力點做高水準開幕禮
唔關事
法國人係咁,俾幾錢都冇用
果幕真係黑歷史
街邊跳大媽舞咁
個台仲細過班LGBT左膠自助餐
又話條河好多垃圾
睇唔到嘅
死氣沉沉
一啲活力都無
呢啲咪搞串個party
係呀,所以先笑到仆街
當年北京房價幾錢
今年就算跌左幾錢
淨計呢樣 2008年開支要加多個零
地下鐵多老鼠、聖母教堂燒咗都會講,唔會死要面,坦率面對現實同歷史,呢點幾欣賞
不過堆lgbtq真係想嘔
黃河仲撚浪漫啦仆街
炎黃子孫喺撚哂到
中國喎師兄
法國人年年200日大假
你想佢地做乜出黎
農曆新年果d 花車巡遊唔計?
今次奧運真係好撚慳
花車巡遊玩到咁大膽先算,唔好講有批評自己嘅底蘊,連新意都冇

https://x.com/chantal483/status/1816906442416488677?s=46
據悉,巴黎市政府曾投入了14億歐元(新台幣約500億)對塞納河(流經巴黎區段)的水質進行淨水工程。距離奧運開幕僅一個月,當局7月初對塞納河進行水質調查,「大腸桿菌數值」雖一度達合格邊緣,但在7月9日下了一場大雨後,10日再次檢測,數值又標出3倍,達到每100毫升3000個菌落形成單位,水質顯示「大腸桿菌達到令人擔憂的水準」。水質數據表明淨化效果尚未達到預期,引起了市民的不滿。

城門河乾淨過洗左14億歐既塞納河(17日前)
你:依家嘅香港點會做到咁大型與民同樂
also 你:要玩到好大膽先算

睇字都知係臭閪Kam撚黎
踩港撚勁撚癲
留意「do you hear the people sing?」個句,文化底蘊係唔同,學唔到法國咁搞,而且香港更加唔會諗到咁搞 有殼冇意,東施效颦
唱黎唱去都係呢句
學人講新意
各花入各眼,人哋做到反傳統又有效果,喺封閉社會直接ban撚咗依啲idea
痴線,backup plan都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞