醫院話提早覆診

889 回覆
1116 Like 24 Dislike
樓豬你今次194/111其實好可能已經有心理緊張因素影響, 你呢家影清自己有血壓高呢個事實就ok, 平日都要量, 但唔好糾結於每次嘅血壓, 我知要保持平常心好困難, 不過真係量左就ok, 生活習慣戒肥同咸, 做下帶氧
個醫生想強姦你
我成日都比醫院打黎提早覆診

試過1:話醫生睇完報告 想我第2日返去覆診

2:經常打黎話比快期我 我諗純粹有空位可以補

3:打黎話醫生睇完報告 即程想我第2日即卡入院

3個情況去到 第2個醫生見
又話好少事姐

總括黎講 提早覆診好閒
唔洗諗咁多

利伸 癌症康復者
其實擔心既咪而家即刻去睇急症
你而家19x/11x再加埋話你好頭痛
講埋你之前抽完血收到電話叫你早啲覆診
應該唔洗等太耐就有得見醫生
政府快手一定冇好嘢
有問題多啲Google
唔好信連登

有咩心願快啲做
聽日記住早D起身番工
你玩鳩佢啊 叫佢睇Google乜都係危疾
唔好嚇人啦,醫生都未見點知得返幾個月。
單憑驗血報告就顯示有大鑊嘢機會不大。
睇親google, 基本上都會懷疑自己有絕症
醫生會講咩事
再睇吓有咩注意
Google YouTube 絕對可以幫助你了解個病情
英國仲奇怪,要申請填表至有得睇,更奇怪係之後嘅至有得睇,之前嘅都係睇唔到。
叫得你返去
即係有嘢可以做
7百萬減1姐, 驚D咩?
正常你血壓17x 好撚誇張
要即時入院訓2-3日 調校血壓藥
你不如call 車入院好撚誇張
頭痛 抽既血要咁耐等結果 仲要只係提早覆診 唔係即刻去急症室
斷估都係thyroid function有問題
第一件事係應該買多個血壓計度。我用兩個唔同型號,有懷疑就用另一個 cross check.
我明白你嘅心情,不過我諗你可以試吓咁樣諗: 首先,你而家最緊要嘅係放鬆心情,唔好諗咁多未發生嘅嘢。我知道好多人都話要為最壞情況做準備,咁講冇錯嘅,但係而家你乜都未知,諗咁多只會令你更加擔心同煩惱咋。

你而家真係要諗「最壞打算」咩?我覺得唔使喎。不如等你見完醫生先啦,知道實際情況之後再諗點算,咁先至係最適合嘅做法。就算真係要準備「最壞打算」,見完醫生之後都仲有時間嘛。 總之你而家最緊要嘅就係放鬆心情,唔好諗咁多。有咩事到時先算啦,而家煩都冇用㗎。記住喎,有乜嘢擔心嘅都可以留個言。
個腦可能有瘤 準備做手術啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞