近期新興行李箱牌子「ONSUN Japan」 被揭發只是香港「搵喼易」旗下自家品牌

269 回覆
592 Like 2 Dislike
Muji喼勁好用
Lojel我記得睇過篇文話係中資背景

covid之前去過啲行李開倉啲sales介紹前揭款式先知有個咁嘅牌子

嗰陣large size先賣緊1200蚊
以前DSC 同埋扮百老匯嘅"百家匯"
專賣呢啲公版貼牌機
咁平平地粗用或者當即棄機
買佢地啲貨就最好
中國製造
Lojel台商陸廠扮日本牌
咁咪姐係唔係大陸野囉
咪台灣人喺日本開
有咩問題
官網404
大宇以前係造汽車同重工嘅
可能賣鳩左個商標比人
(好似德律風根/Kenwood 嗰啲咁)

同樣都有間韓國現代 Hyundai 係賣平價電子野
段估人地韓國財閥唔洗掛自己個名賣電子垃圾掛
山崎麵包好似係真
淘寶 OEM 貨
換個盒賣貴幾倍比你
最憎騙子,推

國泰員工樓梯上扔行李 已被開除 國泰道歉; 國泰客機起飛後洗手間門脫落 國泰致歉
https://lih.kg/CArOhDX

佢真係用Pelican
我考慮咗好耐都係用信用卡送既delsey
爛咗咪淘隻cheap雞篋 (唔係買唔起Pelican)
Hand carry用duffel裝相機1510/1535淨重都~4kg啦
又係大陸野扮日本野,佢呢種質素$500以上都唔值,同淘寶一樣
FB MIJ關注組見到有人post

https://www.sef.org.tw/article-1-131-8424

在大陸台商圈中,父子檔都在同一台商協會服務的情況不少,但是像皇冠集團創辦人江枝田與他的兒子─皇冠集團董事長江永雄,「不同時」、「跨區」服務台商的情況卻很少見。江枝田曾擔任成都台商協會會長,江永雄則是現任北京台協副會長,江枝田當年自創了「CROWN」、「LOJEL」等全球知名的旅行箱品牌,江永雄和他的兄弟們,這些年來則負責擦亮「皇冠」品牌,讓它閃耀、健壯。
用左1x年既 rimowa 比cx 搞甩兩個轆 原廠埋單九百幾 CX賠千五
買過一個舊款少少,8舊水左右 20吋 8:2開喼
係幾好用
有名你叫ONLUN J
裝修佬先最有taste
日本山崎
不論係麵包定威士忌 都真係日本嚟
不過算啦,係度講一定係比人屌
行過摸下覺得幾硬淨咪講返個事實出黎
Onsun一就知無可能係日本野,search佢個網個地址,似住宅多
講白啲
本身台灣廠就係做大牌子代工
跟住自己開個日本在地品牌打日本市場
然後喺日本做大左又返返亞洲

同呢個case本身一黎就話日本牌子實則日本冇人買爭好遠
Lojel 都冇掩飾過個創辦人係邊個 佢奶共還奶共
睇咗Facebook 入邊有條友不斷起底埋其他牌子 原來咩daycrown echolac lojel verage百貨公司有嘅牌子全撚部大陸日牌/英牌 前排仲Uny 買撚咗隻daycrown 個sales話一定係日牌喎屌
終於完美融入
以前好少人知,相信以後愈來愈透明。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞