近期新興行李箱牌子「ONSUN Japan」 被揭發只是香港「搵喼易」旗下自家品牌

269 回覆
592 Like 2 Dislike
文化自信
仲有隻新嘢
本身「Fab 快潔」真係外國牌子,但畀佢買埋,變咗大陸嘢
東張西望直頭分三集,
去 hard sell 呢個牌子
淘寶大把配件自己換都得
之前返機場見過有差仔當沙包咁打
爭咩呀,一樣係大陸人開扮日本貨嘅cheap牌
藍妹真係仲有好多人都唔知
如果真係德國啤酒,點可能用英文名 Blue Girl
唔係應該叫 Blaues Mädchen

實際係香港 Jebsen 捷成自家品牌,再搵韓國廠幫佢整
包裝上面淨係敢寫 “Imported” 唔敢寫 "Imported from Korea"
中國人開,中國或東亞地區造
傻仔先買
日本有一半商品都係來自中國
呢間嘢唔係鬼,係光明正大講到明係中國人開唔係日本做,呃啲睇資料都廢事嘅傻仔
睇個官網都知唔會係堅日本牌子
A.L.I. 係日裔韓國人開既.
你都可以當係日本牌子既...
想買真日本牌子就買 ACE 啦
次次聽到電視播廣告都以為邊條八婆叫尹潔儀
其實有認真睇下睇得出佢好有問題
而家中國人扮日本貨係應份
https://moln.com/

呢隻係堅日定係偽日?
睇咗啲訪問,A.L.I. 創辦人金村徳厚係 1965 年東京出世,係居日韓國人嘅後代

我覺得都算日本嘅… 佢仲要有條 line 真係日本造

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞