Model 3 / Y 集中討論區 (20)

966 回覆
5 Like 11 Dislike
有雷達正好撚多
真係冇影響喎
真,其實係習慣問題
原來係貴版😂

你可以參考我個case
performance + 閃電銀 好撚柒靚
唔該晒巴打

另外想請教啲細節野。
Tesla嗰邊催緊我交$30000,但我保險嗰邊仲報緊價,如果太貴想轉屋企人名嚟做,所以驚趕唔切聽日交,咁嘅情況會唔會收咗我2000細訂?
定其實好似同上面巴打所講,我唔交30000只係唔整我架車,我仲可以拖下?
我fusion bank聽日仲要問Tesla嗰邊新手買車都幾多野要學
你喺Tesla買一手想lam免息就要跟Tesla喺liberty買保險

利寶網上保險:
https://www.m2digitalbroker.com/insure/auto/tesla/zh-HK/vehicle

上網直接出報價,唔洗等,同冇得格價
你應該有sale幫你跟,直接問佢啦
我啱啱email咗佢不過總係有d唔放心,特別係一換一嗰邊我book最後一日(先有530),好鬼驚賣家會甩底
我屌你 聽朝直接打比個sales啦1換1我都好驚佢甩,不過甩左底就即刻比多啲錢同agent買
其實都係差千
點解唔一早同Tesla agent 搞
1. 我交左細訂既時候 sales都要求我3日內交大訂 如果你肯定你會買部車 提早交對你無壞影響 反正一早預左呢筆錢
2. 你冇申請企業計劃-1萬蚊?如果申請左應該得利保可以揀 其他保險我唔清楚
3. Car loan 我借咗Ocbc. 唔清楚fusion. 聽講car loan 同保險只要係 second Tesla contract 前完成 就唔會影響到任何野 因為car loan係你拎車前銀行先會過數比Tesla .保險都係你拎車前upload張prove去Tesla手機app. 當然我個人好乖咁聽sales講 要交咩就會即刻交 因為唔想煩
10點即打 之前個agent唔覆機...
唔該晒巴打,好詳細
1. 係因為我驚我交遲咗d咩會被沒收大訂
2. 因為我本身揸咗年幾車,如果保險太貴想睇下用屋企人名買,驚中間d手續多咗會影響到
3. 唔該晒!咁我都無咁擔心
剩低擔心就真係得1換1...
諗住慳少少,不過其實車房都應該安全
tesla agent 有得幫買一換一?
比左3皮開左file 之後. 基本上唔洗再搵sale. 有咩唔明打比Tesla 交車部 佢地會記低你電話同你個profile. 你再下次打去 佢地接電話就已經知你係邊個 同埋會開你個file睇到你啲進度 你可以問除左借car loan既所有問題. car loan 要搵番銀行接頭人
直接問sales 就得
痴埋全車隔熱差唔多要
fb 搵一換一其實好易
Thanks
另外想問下各位會揀還48個月定60個月?
我model 3 SR淨係得48揀
rwd 0息得48 同36
怕唔怕佢2簽又話唔得閒夾唔到時間唔出現?
正常1簽2簽各比一半錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞