[A/I] Monster Hunter Now (67) 越改越衰既ui 棄坑潮就殺到

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇#8
想問下有無頭d銃 頭同腰 係用集中定破壞王??
有冇人同我一樣好奇點解世界場咁少,睇自己地圖都唔少連結怪
我兩個AC同時睇到嘅世界房唔同怪
應該係隨機派唔係全部show出來
首先要知道銃要飛車就只可以點射
蓄力失速太多,我覺得唔可以歸類做飛車銃
目前泡沫之舞銃我有幾個方案
1. 唔理傷害,主打開心+萬用性
恐暴統
骨鎚頭防性2,對到D水妖直升機唔洗下下都要J
黑角腰鎖定爆部位
不過飛車點射唔算好爆部位,但勝在距離遠最安全

2. 主打蓄力背刺傷害,唔飛車
恐暴銃
蒼火頭集中2,要爆部位就用任意鎖定頭
浮眠腰奇襲2 + 迴避距離1
基本上滑2下就係背刺範圍,G10每砲可以36XX傷
一般可以輕鬆滑定避龍車蓄力背刺

3. 公路最速傳說
冰牙銃 迴避距離1 +擴散銃最適合點射
擴散銃手短,飛車好易打唔到Lock位所以唔撚帶Lock
冰牙頭/眩鳥頭 迴避距離1
浮眠腰奇襲2 +迴避距離1
用白石洗多2個迴避距離就會迴避距離5埋
易唔易就唔敢講,不過佢出沒個重就肯定係歷代最密既,所以你覺得易左好多

我而家都打突左好多 早知之前唔洗用刀
或者玩全彈流
不過冇藍袋
全彈流都係定點輸出果派
失速比蓄力銃仲勁,冇車飛
不過都比一開始冇泡狐裝勁左好多
失速全彈
聽你地咁講 好似失速全彈 可以試下玩下wo
但邊把銃既全彈夠勁呢??
咩叫車飛? 我而家個套係J回銃槍
我無刀 打左500幾隻都齊
大部分都靠放題果兩日
櫻火/大兇/屬武
睇黎 玩happy麻 /眠 都好wo
銃冇眠, 麻係超易上, 加上砲擊唔食攻擊力, 可以話係最強麻武
其實浮眠有無銃?
狗公司咩都弱智
計落平均20-30隻8星先一粒
想請教下麻銃易上啲定係麻斧?
麻片係咪可以放入雪櫃
麻銃:打科興hit數動作值都高可以輸出同時上麻, 麻左可以loop全彈
麻斧:上麻慢而且meta係守勢高解, 麻斧好冷門
麻片:平A動作值低上麻快, 跳斬動作值高上麻慢, 通常整一套奇異博士組隊控場靠隊友輸出, 單刷出輕巧5屈跳斬先係meta
我有xbox ultimate pass但見唔到呢隻game, 喺邊度攞code?
其實正傳芒亨都係咁,d人齊裝、整晒自己想要嘅武器就會停玩,隻世界因為荒野先至突然又咁多人回巢,加上又減價吸引新人入坑,特別係上年年尾MHnow雷狼龍啱啱出果陣,已經吸咗好多人由MHnow過去世界果度。

不過我都係繼續玩MHnow,簡中玩下Sunbreak咁樣。
之前好似話得迅鍊x3
紅袋完全唔夠用,升武器後期一次用太多紅袋,仲要每日先至得一個...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞