有冇人覺得而家成個世界度度都係地獄咁?

163 回覆
533 Like 53 Dislike
唔好講 WWI WWII 咁大件事
淨係六七十年代已經立立亂
冷戰:古巴危機、軍備競賽
南北越戰爭
赤柬大屠殺
中東六日戰爭、以巴衝突
日本左翼、赤軍、南韓學生運動民主運動
中東局勢長期緊張、武裝組織頻頻劫機
石油危機
中國文革
非洲軍事政變亂過七國
……
日日都好似隨時 WWIII
講起呢個話題 我成日都好好奇經歷過二戰個班人會點睇呢個世界有冇相關書/電影可以睇下
希望年代近少少
覺 成日都有種無力感
東南亞洗少少錢晚晚屌唔同女 邊度地獄
廢人日日上連登開post鳩up,跟住話呢個年代係地獄,真係得淡笑
係對未來悲觀
落個街有麵包食
屙屎有廁紙
開個水喉有水已經比19世紀之前啲人幸福好多
笑死, 次次一舉呢個例子就秒咗班話香港生活係地獄嘅戇鳩連登仔
成個世界度撚度都冇冷氣 屌你老母
有水有食物有醫療 已經跑贏好多國家
大家煩嘅地方唔同啫 香港就主要煩居住 同埋社會金錢掛帥
就算even強如日本 人同事物嘅質素都咁高 但社會就非常壓抑
你唔del嘅話 日日都係52周新高
現實最接近cyberpunk既地方係南韓
都係財閥惡過政府
南韓三星大撚哂
南韓人得三條路,三星/政府/做男女團
前兩者讀到仆街仲有考試村文化重考N年搏考到入去
後者好早就要做訓練生一將功成萬骨枯
仲有潛規則俾有錢佬玩到死都冇人幫到你
再加上南韓人已經習慣哂整容
將來有咩身體改造一定比其他國家更早接受
如果將來有要裝義體先返得既工一定係南韓出現先
我被弱智圍
道道都見到好撚弱智嘅人
上得連登睇放負po睇太多以為處處地獄
連燈仔又話外國好自由冇人監視你嘅
咁物價通脹係乜
井底之蛙在地獄,以為全宇宙都是地獄,等死上天堂,離開中国式六道輪迴之苦
得就去下唔同地方生活下見識下 識下黑人朋友
唔好日日睇果啲嚇鳩你嘅新聞 然後係到散播種族仇恨言論
個世界最亂嘅時候就係種族仇恨最嚴重嘅時候
得閒再讀下歷史對比下 而家連打杖都人道好多
香港除咗政治之外 其實已經係世界生活水平最好嘅地方之一
正常係2% 唔係6%
黃尸狗:2019南深圳慘烈過二戰
蛔蟲應該喺世界上消失
近呢幾百年對人類有破壞無建設
睇你點定義

又未到打仗食樹皮食人,點地法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞