你哋奧運會揀HOY TV, Viu TV定TVB睇???

706 回覆
56 Like 13 Dislike

巴黎奧運直播電視台大比拼 TVB與ViuTV頻道最多 HOY TV評述強大
https://www.hk01.com/即時體育/1034682/巴黎奧運直播電視台大比拼-tvb與viutv頻道最多-hoy-tv評述強大?utm_source=01webshare&utm_medium=referral&utm_campaign=native

TVB:
主持/評述陣容包括: (巴黎直擊)方力申、黃翠如、何振然、莊琬晴;(香港主持)鍾志光、朱凱婷、林溥來、陳懿德、潘靜文、曾文心、貝可泓、江忠德、鄭景亮、洪松蔭、何輝等。值得一提,TVB委任6名「奧運之星」,包括劉穎鏇、黃庭鋒、孔德賢、鄭衍峰、何沛珈、何泳芍。

Viu :
主持/評述陣容包括:馬啓仁、陳葦如、張嘉殷、丘雨勤、劉國堅、翁金驊、盧善琳、馬詠茹、陳健樂、陸俊彥、陳耀海、張翠玲、向柏榮、鄭麗莎等。

嘉般

馬詠茹

HOY:
主持/評述陣容包括:李麗珊、黃金寶、李慧詩、張小倫、伍家朗、姚錦成、張志德、姚潔貞、陳佩琦、黃曉盈、蘇慧音、李德能、劉健基、徐嘉樂、陳海光及朱嘉望等

陳佩琦

朱嘉望
我會睇Viu
HOY TV 有阿正同妹姐

講真
睇個陣都係tvb/hoy揀

Viu d人講波都仲可能頂到一陣嘅
最有心做得HOY

Tvb viu成日有堆唔做功課既主持
聽到冇哂癮
睇籃球就會轉viu睇
其餘項目都係睇有線,專業好多
tvb有何輝瘋狂中國香港
hoy有徐嘉樂日日同你國家隊
李尚正啊,唔係虎牙正
徐嘉樂條垃圾,乜都講但乜都唔識講,一味鳩噏冇準,把聲又難聽成個太監咁
tvb
中國隊得分:中國隊有實力
中國對家隊得分:對家有運氣,中國隊唔好彩
徐嘉樂人肉 database + 一個人做嘅功課,分分鐘等如 TVB 20個人
徐家樂日日j朱婷 乜都朱婷朱婷
勁撚憎佢
tvb 有陣老人味,班後生又垃圾
tvb 完全被比下去

viutv單車會唔會搵番丹尼爾同籃球搵番Peter
上屆我都係睇hoy,做得最好係佢哋
HOY啦 最有心同埋做得最好
我要馬詠茹
viu個網砌得幾好,已經列晒幾點播咩賽事,節目表一撳直接去live
hoy個網勁up dup,上年播亞運已經係咁,個live下面有得揀其他台無指示,轉台仲要逐下撳,節目表又未有
viu方便太多,只要d旁述唔好太廢/比賽中間去廣告應該都主要睇viu
有鍾志光呢條撚屌喺到 寧願聽地盤鑽地聲
邊個YOUTUBE有直播咪睇邊個
場地單車都一定追住丹尼爾黎含講單車講到賽馬咁好撚正
3年前viu夠膽將完左既比賽話係live咁播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞