用an 機已經知佢唔係正常人

42 回覆
39 Like 148 Dislike
講真35歲以下好人好者點會用an機用An機背後其實有好多含意
1. 窮,多數都係中價機
Samsung旗艦機佔
好少數
2. 音嗇,日日用既野都唔捨得支出完全唔
愛惜自己
3. 毒,款柒都算 多數用android 機既人機
殼都係用皮用骨,成班fd 影完相 airdrop 又
無你份
4. 蠢,iPhone 保值屌打所有android機用完兩年既iPhone 13 pro 都有原價60%
android 機唔洗半年己經半價人好現實價
錢反映晒質素成班人影相永遠都係叫
iPhone 3鏡機影話知你samsung s2046 都
唔會有人理 收到電話做禮物會postig 十成都係iPhone
幾時見過有人送android?
咁既情況仲買android 證明佢係果重因小失大唔識理財既守奴財望下深水埗觀塘
android 佔大多數 中西區半山8成人都係用
ihone 現實就係咁
之前問個朋友點解仲用Samsung定唔知sony
聽個朋友講話要打機(都毒毒地 但好靚仔 超級連登仔嚟 少kam)話apple好似唔support定唔知乜鬼
其實非正常人都唔應該用an機
android game optimize得差
前幾代嘅iphone都會順過當代an機
而且聽歌用an機digital out唔識轉44.1/48/96/192khz,
導致有src問題, 除咗LDAC音質上贏少少
但係990khz LDAC 又經常窒格斷線

身邊好多不正常人類都轉返用iphone
唯一用android原因其實都係iphone相機太撚垃圾 自從整咗個auto HDR 影出黎啲相就不撚知所謂
用皮用骨
其實保唔保值,係窮先會禁想,一部電話,幾個銀行戶口,幾個股票戶口,就萛洗左機都唔會放心,唔用部電話都唔會賣返出去,好似近幾日個市大升大跌,成部車都唔見左,邊會Care部電話賣出去值幾多錢.
咁我二手¥1600喺淘寶買咗部12mini嚟用,應該屬於乜?
有錢人的確唔care 部電話保唔保值,但係呢樣嘢代表唔到啲咩,佢有錢就算用iphone 都可以唔trade in
即係以保值呢個觀點嚟講,對於有錢人iphone=an,對於普通人iphone > an整體嚟計iphone >an
btw, 冇乜見過有錢人用an機
禁可能你少見有錢人..... 用iphone同android先界定一個人有唔有錢, 好有趣。
嬲到唔知點覆你
真係,我小米13 拍片4k quality,仲清過iPhone 13 pro
apple widget垃圾
我冇講過用iphone 同 an介定有冇錢喎
係講緊有錢人用iphone 多過an
唔等於用an一定唔係有錢人/用iphone一定有錢
2024仲用手機系統嚟打飛機
成張圖貼係桌面自訂大細
自訂桌面直接用得既時間表
桌面memo
成個wtsapp對話貼係桌面(唔洗禁開wtsapp已經睇到所有對話而不顯示已讀)

etc....

雖然我知apple都有替代功能,擠牙膏式開放
做乜日撚日都有呢D
AN ISO無撚聊討論貼既
屌你
我都覺得佢地好小朋友,有時間諗下點樣搵錢好過
係咪講緊小米小米個WhatsApp 對話貼係桌面 gadget真心屈,但係有時群組啲廢訊息都show咪出嚟
三叔都得,利申iso and雙修。除左airdrop外無野覺得apple好(多人用方便send野)
and機都有quickshare功能,對家都係and就可以。所以其實and機用家多既話ios連我心中最後既價格都無埋。個個都quickshare就得
Pixel iPhone 都有
咩時代?仲比較iPhone 同Android?
雙修咪得囉 寫一大篇以為自己好優越
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞