有冇人同我差唔多

41 回覆
8 Like 0 Dislike
上年年尾既時候,試過痾屎有血
去咗照腸胃鏡,照完話醫生冇咩事
但過咗一個月痾屎痾尿都有血,入咗醫院瞓咗幾日
淨係抽血,冇做其他檢查就話冇事,叫我出院每兩個月覆診

之後個胃由年頭痛到而家,食咗藥都係唔痛一兩個鐘
痛到唔想食嘢,一日一餐
又試過嘔血絲,又一直痾唔到屎(要用甘油條或者灌腸器先有得痾)
半年輕咗20kg
覆診同醫生講,醫生叫我去私家照pet-ct
照完份report話腸胃有機會吸收咗藥水照唔到嘢
屋企人就叫我去睇私家
私家同我照完胃鏡,而家等緊化驗報告
而家每日就係keep住痛,又好驚自己唔知咩事,好辛苦
雖然我冇試過
但早啲休息啦 巴打
祝你冇事啦
未出報告, 諗東諗西都冇用
盞驚一餐
出左先算
已經幾個月夜晚瞓唔到
其實如果查到係cancer都冇咁驚,係驚啲唔知咩問題
公立覆診由houseman見到consultant
冇人知道究竟咩事
「上年年尾既時候,試過痾屎有血」
D 血係深紅色定鮮紅色?
D 血同大便你覺得勻埋左定睇落分得開?
你依家大便仲有冇血?
你依家大便既顏色正常?
你依家大便時間規律嗎?
你依家大便時間有冇感覺好痛?

純粹問下,你都係等睇報告出,唔好自己嚇自己!
1年尾應該係腸滾加鮮血
2&3而且每次一係有入水,一係有甘油,所以唔肯定,但唔係定正常色,有墨綠,有暗黑,有陣時見到鮮紅色一粒粒既野
4唔用水or甘油,就算食藥都唔係好屙到
5有時有,有時冇

淨係想知咩事,每日都好痛,尤其係食多少少野,個胃就痛到傻
1*腸液
開post係想搵人呻下,傾下計,陪下我
家中兩老唔想俾佢哋知道我有幾辛苦,唔想佢哋擔心
其他屋企人又太緊張,搞到我要應付翻佢哋
另一半啱啱FG,工作特殊情況,唔想佢要照顧我而更攰
你幾歲? 平時生活習慣係點? 加油ching
痾尿都有血?
你男定女
Be strong .... 事情未必係你諗咁差 ..........
二十中
生活習慣對比起普通人唔算好,但係未算好差
冇錯
其實咩病都唔緊要,係驚搵到冇得醫嘅病
胃癌
好好過埋依兩個月
係胃癌就好,完全唔驚
呢三年照咗兩三次胃鏡,有都係早期,一係切一係化療
有D野可以黎得好快
btw take care.....
如果真係胃癌, 用其他治療方式, 可以既話唔好切 ..... 切左好快向下 ..... 祝願一切安好
我都聽過,不過我估都應該唔係
多謝你
點解既,中咗既話,我自己偏向想切多啲
我呀媽唔知我又幾唔舒服,今日叫瞓到多啲,又俾佢係到嘈,話我淨係識瞓,係咁走黎嘈醒我
鮮紅又痛就肛門附近問題啦。你屙屎屙尿都有鮮血好少病會咁
我都想知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞